En directe

Fórmula Estel

COVID

Miquel Buch, tres anys després de l'inici del confinament: "S'ha demostrat que ningú tenia clar què s'havia de fer, teníem segons per prendre decisions"

L'exconseller d'Interior lamenta que cada decisió que es prenia durant el punt àlgid de la pandèmia havia de ser ratificada per un jutge

14 març 2023

Redacció

Comparteix

Miquel Buch assegura que "s'ha demostrat que ningú tenia clar què s'havia de fer". L'exconseller d'Interior ha parlat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' el dia que fa tres anys que es va declarar l'estat d'alarma a tot l'Estat i el confinament. Buch ha afegit que, a vegades, durant la pandèmia, tenien "dies, hores o inclús segons per prendre decisions" i que, "davant el desconeixement, anàvem prenent decisions". La prioritat "sempre era protegir les persones", exposa l'exconseller. Buch creu que la pandèmia de la Covid-19 "ens ha mostrat una vulnerabilitat que no havíem tingut mai en tota la història".

Miquel Buch, al Parlament
Miquel Buch, al Parlament | GTres

Sobre la gestió que es va fer de la pandèmia des del govern espanyol, Buch ha lamentat que les decisions que s'havien de prendre des del govern de Catalunya havien de ser ratificades per un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Per això, l'exconseller creu que el govern espanyol hauria d'haver fet que funcionés d'una altra manera, "posar-se d'acord amb la resta de partits i actualitzar les lleis". Segons Buch, "la pandèmia ens va mostrar la cara d'un estat que vol centralitzar el poder i que vol decidir les coses des de la capital i no deixa que les comunitats autònomes s'autogestionin".

"El Govern Espanyol hauria d'haver-se posat d'acord amb la resta de partits i actualitzar les lleis"

Judici a la Mesa de Forcadell
Sobre el judici a la Mesa del Parlament de Catalunya que presidia Carme Forcadell, l'exconseller Miquel Buch s'ha mostrat convençut que el guanyarà. "Guanyarem el judici perquè el que vam fer no és ni il·legal ni al·legal".

Entrevista a l'exconseller d'Interior Miquel Buch

0:00 / 0:00

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció