En directe

La Caravana

POLÍTICA

Teresa Jordà: "L'abstenció no pot ser la resposta de l'independentisme a les eleccions generals"

La número dos a la llista electoral d'Esquerra a Barcelona assegura que és clau tenir un bon resultat electoral perquè el PSOE hagi de decidir "entre Catalunya o VOX"

3 juliol 2023

Redacció

Comparteix

La número dos a la llista electoral d'Esquerra a Barcelona i exconsellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha deixat clar en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que "l'abstenció no pot ser la resposta de l'independentisme a les eleccions generals". "Contra un estat que ens vol invisibles hem de fer-nos veure", ha dit. "Ara toca defensar Catalunya perquè el neofranquisme pot tornar a governar les nostres vides. Ens hi va tot".

Teresa Jordà

TERESA JORDÀ, CONTRA L'ABSTENCIÓ

Per això, la candidata republicana ha detallat que és clau obtenir uns bons resultats a les eleccions generals del 23 de juliol perquè el PSOE hagi de decidir entre "Catalunya o VOX", i ha alertat que "és molt possible que el PSOE pacti amb el PP per no haver de caure en mans del republicanisme català i basc". "Això ja ha passat", ha apuntat Jordà. La solució que planteja l'exconsellera està en uns bon resultats electorals: "Hem de tenir un molt bon resultat a Catalunya perquè els socialistes escullin salvar al PP per no caure en mans del feixisme o pactar amb l'independentisme català".

"És molt possible que el PSOE pacti amb el PP per no haver de caure en mans del republicanisme català i basc"

Teresa Jordà ha reiterat que els partits independentistes, de cara a les eleccions generals, s'hauran de posar d'acord, "perquè no en tenim una altra. Ja ha passat a la història els temps dels retrets entre nosaltres. És absurd que ens fem mal entre independentistes quan el que tenim al davant és molt perillós". Jordà ha insistit a fer un "mur de contenció increïble perquè aquestes eleccions no van del que pot passar en els pròxims quatre anys; sinó del que pot passar en les dècades vinents", ha conclòs Jordà.

ACORD ENTRE EL GOVERN ESPANYOL I CATALÀ PER LA B-40

Pel que fa a l'acord que han arribat les últimes hores el Govern Català i el Govern Espanyol per desencallar la carretera B-40, que obliga el Govern Central a pagar les obres que executarà la Generalitat, Jordà ha detallat que no es farà ni un pam de carretera que primer no s'hagi cobrat.

Entrevista a Teresa Jordà, número 2 d'ERC per Barcelona a les eleccions generals

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Artur Mas: "El PDeCAT en aquestes eleccions no s'hi hauria de presentar"

Artur Mas sobre el PDeCAT

L'expresident de la formació considera que no té massa sentit dividir un espai que s'ha demostrat que no portava enlloc

23 juny 2023

Redacció