En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Els 200 anys d’història de l’Escola Pia de Sant Antoni, en un llibre sobre la presència de la institució a Barcelona

El llibre L’Escola Pia de Sant Antoni: 200 anys al barri i a Barcelona presenta la mirada de sis historiadors que ens acosten a la memòria…

10 maig 2016

Mercè Raga

Comparteix
El llibre L’Escola Pia de Sant Antoni: 200 anys al barri i a Barcelona presenta la mirada de sis historiadors que ens acosten a la memòria de l’Escola Pia de Sant Antoni, a Barcelona, que durant dos segles ha educat moltes generacions de barcelonins de tota condició social. Ignasi Fernàndez Terricabras, exalumne de l’Escola Pia de Balmes i professor d'Història Moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Enric Canet, escolapi a la comunitat de la Mina i exalumne dels escolapis de Nostra Senyora, al carrer Diputació de la capital catalana, són els coordinadors del llibre. En declaracions a Ràdio Estel, Enric Canet ha assegurat que “el llibre narra amb rigor, llibertat d’opinió, aportant nous coneixements, com també aclarint detalls històrics relacionats amb l’Escola Pia”.

En el llibre, hi han participat el sociòleg Joan Subirats, el doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jordi Roca, l’arxiver de l’Escola Pia de Catalunya i doctor en Ciències de l’Educació Joan Florensa, la doctora en Història per la UAB Maria Gemma Rubí, el director del Centre d’Estudis de la Fundació del Bàsquet Català, Lluís Puyaltó i, finalment, el doctor en Història per la UAB Josep Lluís Martín Berbois.
L’Escola Pia Sant Antoni, el primer col·legi popular de la ciutat de Barcekiba, es va fundar fa ara 200 anys. Recentment, l’Escola Pia de Catalunya ha rebut la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona. El llibre, amb un tiratge de 700 exemplars, es ven per 12 euros a les llibreries de museus i altres equipaments municipals.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció