En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Els abusos als joves, presents al Sínode

En una trobada informativa amb la premsa sobre els treballs del Sínode de Bisbes sobre els joves, l’arquebisbe de Malta, Mons. Charles J. Scicluna ha…

9 octubre 2018

Redacció

Comparteix

En una trobada informativa amb la premsa sobre els treballs del Sínode de Bisbes sobre els joves, l’arquebisbe de Malta, Mons. Charles J. Scicluna ha parlat de la set de veritat i de justícia en el tema dels abusos sexuals i de poder.

“Sense justícia no es pot viure”, ha dit l’arquebisbe, i per això, “buscar la veritat és essencial”. Segons Mons. Scicluna, l’escàndol dels abusos és una font de “vergonya” perquè la majoria de les víctimes són joves, “amb ferides infringides precisament per qui hauria d’haver-les guarit”. En aquest sentit, ha afegit, cal elevar “el llindar de responsabilitat”.

L’arquebisbe maltès és el prelat que Francesc va escollir per dirigir diferents investigacions sobre els abusos sexuals. Mons. Scicluna reconeix que l’impacte negatiu del tema és evident, però que cal confiar en el treball fet. “És una humiliació que ens farà més humils.”
Així, ha explicat que la “justícia no ha de perdre una quantitat de temps exagerada” i que el Papa pateix a causa d’aquesta lentitud.

L’arquebisbe ha insistit que “tots necessitem misericòrdia”, però que “la misericòrdia està buida si no es respecta la veritat i la justícia”. També ha subratllat que cal anar a l’arrel del problema i ha recordat que el ministeri sacerdotal “ha de ser un servei i no un abús de poder”.

D’altra banda, ha recordat els molts sacerdots “sants” que treballen i “confien en el Senyor”.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció