En directe

Sons de la terra

RÀDIO ESTEL

Els afectats per les malalties de sensibilització central o ambientals esperen un reconeixement internacional

La Plaça de Sant Jaume de Barcelona acollia dissabte passat una concentració dedicada als malalts de sensibilització central, afectats per Fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga…

12 maig 2015

Redacció

Comparteix
La Plaça de Sant Jaume de Barcelona acollia dissabte passat una concentració dedicada als malalts de sensibilització central, afectats per Fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga Crònica, la sensibilitat química múltiple i l'electrohipersensibilitat. Els afectats demanen, d'acord amb un mandat del Congrés dels Diputats aprovat al juny de l'any passat, el reconeixement internacional d'aquestes problemàtiques. Helena Ferrer, afectada i membre de l'Associació ALTEA de Malalties Ambientals, ha dit que "a Catalunya ja són més de 250.000 malalts del sistema sensitiu central, entre adults, joves i cada vegada més gent".
Aquesta malalta, que porta una màscara per protegir-se la boca i el nas, també ha explicat que "són problemes de salut que desgasten la persona en el seu dia a dia", motiu pel qual "es demana un treball que culmini en el reconeixement oficial". Per a aquesta inscripció formal, cal que les malalties "tinguin un codi en el CIE, que és el registre mundial de problemes de salut".
Helena Ferrer, entre els principals símptomes i manifestacions, ha destacat que, "com que el sistema nerviós sensitiu central no funciona, es pot entrar en crisi si s'entra en contacte amb substàncies químiques, amb conseqüències com ara insuficiències respiratòries, marejos, altres problemes i fins i tot desorientació en l'espai i en el temps". Finalment, l'afectada ha dit que "el reconeixement implicaria una cobertura pública per a tractaments, visites mèdiques i investigació". A Catalunya, a més, s'han implicat en aquesta lluita les principals delegacions diocesanes de Pastoral de la Salut, així com altres entitats eclesials o d'inspiració cristiana que treballen en el mateix àmbit.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'30") tota l'entrevista a Helena Ferrer.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció