En directe

La taula de l'Evangeli

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes catalans defensen "el diàleg i les mesures de gràcia"

Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya es mostren a favor "del diàleg i les mesures de gràcia en totes les situacions de…

17 juny 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix

Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya es mostren a favor "del diàleg i les mesures de gràcia en totes les situacions de conflicte". D'aquesta manera, expressen un suport implícit a la concessió dels indults als presos independentistes, que compleixen condemna del Tribunal Suprem, com una mesura necessària per aconseguir que es vagin "vencent les dificultats" i perquè "la capacitat de diàleg comenci a aportar possibles solucions". En una reflexió davant la situació política actual, que s'ha fet pública després de la reunió que la Tarraconense ha tingut aquest dimecres, els prelats diuen que "l'assoliment d'un recte ordre social que permeti el desenvolupament harmònic de tota la societat necessita alguna cosa més que l'aplicació de la llei". En aquesta línia, asseguren que, "si s'admet que dialogar sempre significa renunciar a les pròpies exigències per trobar-se en el camí amb les renúncies de l'altre, hi haurà avenços". Defensen igualment "una solució satisfactòria que s'allunyi d'actituds inamovibles que no ajuden a construir harmònicament la societat". Els pastors catalans, a més, afirmen que "avançar tenint sentiments de misericòrdia i perdó sincers, tot respectant la justícia, ajudarà que els acords que tots esperem s'assoleixin aviat".

Aquesta reflexió s'ha fet pública aquest dijous, l'endemà de la reunió 244 de la Tarraconense, celebrada al Seminari Conciliar de Barcelona. Entre els temes tractats, també destaca la imminent entrada en vigor, concretament divendres 25, de la llei orgànica que regula l'eutanàsia a Espanya. Els bisbes afirmen que "l'Església catòlica demana la promoció de les cures pal·liatives i el desplegament efectiu de la llei de dependència, donant realment cobertura a les necessitats dels malalts i les seves famílies". També aclareixen que, "davant les situacions de patiment i de final de la vida, és clau l'atenció integral, abordant patiment físic, psicològic, espiritual i social, i no perllongant la vida per tots els mitjans possibles". L'episcopat català, a més, assegura que "l'objectiu de l'eutanàsia és acabar amb la vida de la persona de forma directa i intencional", alhora que afegeixen que "és un do de Déu que cal respectar". En el context del tractament d'aquesta qüestió, la Tarraconense ha comptat, en aquesta sessió, amb la presència de Margarita Bofarull, presidenta de l'Institut Borja de Bioètica i membre de la Pontifícia Acadèmia per la Vida, i Montserrat Esquerda, directora del mateix institut. 

L'inici de l'estudi del document 'Formar pastors missioners' de la Conferència Episcopal Espanyola, sobre la formació dels seminaris, la memòria d'activitats presentada per Catalonia Sacra, la darrera traducció al català del Missal Romà i el nomenament del prevere Carles Bosch, de l'arxidiòcesi de Barcelona, com a nou president del Secretariat Interdiocesà de Joventut, han estat altres dels temes tractats en aquesta reunió dels bisbes de Catalunya.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció