En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes de Catalunya fan una crida a la solidaritat envers els refugiats

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense(CET). Durant la…

6 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense(CET). Durant la reunió, presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbede Tarragona, s’han tractat diversos temes d’actualitat com la problemàticadels refugiats o la qüestió dels presos polítics a Catalunya, entre d’altres.

Pel que fa als immigrants, els prelats han valoratpositivament l’actuació de les administracions públiques de Catalunya i l’Estatespanyol, que han donat acolliment humanitari als refugiats i emigrantsrescatats a la Mediterrània. Per altra banda, també han vist amb molts bonsulls el recent Conveni que l’Estat andorrà ha signat amb la Comunitat de Sant’Egidioper tal d’establir un corredor humanitari d’acollida de refugiats. En aquestsentit, els bisbes han aprofitat la CET per fer-se ressò de la crida del papaFrancesc a estar oberts i a ser solidaris envers els qui fugen de la guerra ide situacions injustes.

D’entre els altres temes tractats a la reunió, en destacala qüestió dels presos polítics a Catalunya, que fa uns dies va viure un noucapítol amb l’apropament dels presos als Centres penitenciaris ubicats enterritori català. Els bisbes han celebrat aquest apropament, que “afavorirà elcontacte amb les seves famílies”, i han desitjat que es continuïn fent passosper part de tots els agents polítics per arribar a una solució justa iacceptable per a tothom el més aviat possible.


Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció