En directe

El Rosari

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes de Catalunya fan una crida a la solidaritat envers els refugiats

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense(CET). Durant la…

6 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense(CET). Durant la reunió, presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbede Tarragona, s’han tractat diversos temes d’actualitat com la problemàticadels refugiats o la qüestió dels presos polítics a Catalunya, entre d’altres.

Pel que fa als immigrants, els prelats han valoratpositivament l’actuació de les administracions públiques de Catalunya i l’Estatespanyol, que han donat acolliment humanitari als refugiats i emigrantsrescatats a la Mediterrània. Per altra banda, també han vist amb molts bonsulls el recent Conveni que l’Estat andorrà ha signat amb la Comunitat de Sant’Egidioper tal d’establir un corredor humanitari d’acollida de refugiats. En aquestsentit, els bisbes han aprofitat la CET per fer-se ressò de la crida del papaFrancesc a estar oberts i a ser solidaris envers els qui fugen de la guerra ide situacions injustes.

D’entre els altres temes tractats a la reunió, en destacala qüestió dels presos polítics a Catalunya, que fa uns dies va viure un noucapítol amb l’apropament dels presos als Centres penitenciaris ubicats enterritori català. Els bisbes han celebrat aquest apropament, que “afavorirà elcontacte amb les seves famílies”, i han desitjat que es continuïn fent passosper part de tots els agents polítics per arribar a una solució justa iacceptable per a tothom el més aviat possible.


Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció