En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes de Catalunya fan una crida a la solidaritat envers els refugiats

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense(CET). Durant la…

6 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense(CET). Durant la reunió, presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbede Tarragona, s’han tractat diversos temes d’actualitat com la problemàticadels refugiats o la qüestió dels presos polítics a Catalunya, entre d’altres.

Pel que fa als immigrants, els prelats han valoratpositivament l’actuació de les administracions públiques de Catalunya i l’Estatespanyol, que han donat acolliment humanitari als refugiats i emigrantsrescatats a la Mediterrània. Per altra banda, també han vist amb molts bonsulls el recent Conveni que l’Estat andorrà ha signat amb la Comunitat de Sant’Egidioper tal d’establir un corredor humanitari d’acollida de refugiats. En aquestsentit, els bisbes han aprofitat la CET per fer-se ressò de la crida del papaFrancesc a estar oberts i a ser solidaris envers els qui fugen de la guerra ide situacions injustes.

D’entre els altres temes tractats a la reunió, en destacala qüestió dels presos polítics a Catalunya, que fa uns dies va viure un noucapítol amb l’apropament dels presos als Centres penitenciaris ubicats enterritori català. Els bisbes han celebrat aquest apropament, que “afavorirà elcontacte amb les seves famílies”, i han desitjat que es continuïn fent passosper part de tots els agents polítics per arribar a una solució justa iacceptable per a tothom el més aviat possible.


Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció