En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes de Catalunya fan una crida a la solidaritat envers els refugiats

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense(CET). Durant la…

6 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

Els bisbes de tot Catalunya s’han reunit els dies 3, 4 i5 de juliol a Salardú per celebrar la 227 Conferència Episcopal Tarraconense(CET). Durant la reunió, presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbede Tarragona, s’han tractat diversos temes d’actualitat com la problemàticadels refugiats o la qüestió dels presos polítics a Catalunya, entre d’altres.

Pel que fa als immigrants, els prelats han valoratpositivament l’actuació de les administracions públiques de Catalunya i l’Estatespanyol, que han donat acolliment humanitari als refugiats i emigrantsrescatats a la Mediterrània. Per altra banda, també han vist amb molts bonsulls el recent Conveni que l’Estat andorrà ha signat amb la Comunitat de Sant’Egidioper tal d’establir un corredor humanitari d’acollida de refugiats. En aquestsentit, els bisbes han aprofitat la CET per fer-se ressò de la crida del papaFrancesc a estar oberts i a ser solidaris envers els qui fugen de la guerra ide situacions injustes.

D’entre els altres temes tractats a la reunió, en destacala qüestió dels presos polítics a Catalunya, que fa uns dies va viure un noucapítol amb l’apropament dels presos als Centres penitenciaris ubicats enterritori català. Els bisbes han celebrat aquest apropament, que “afavorirà elcontacte amb les seves famílies”, i han desitjat que es continuïn fent passosper part de tots els agents polítics per arribar a una solució justa iacceptable per a tothom el més aviat possible.


Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció