En directe

Laudes

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes de Catalunya fan una crida al diàleg en el moment polític actual

Els bisbes de Catalunya acaben de fer pública una nota en què recorden "la importància dels drets de totes les persones i dels pobles, la…

3 octubre 2014

Redacció

Comparteix

Els bisbes de Catalunya acaben de fer pública una nota en què recorden "la importància dels drets de totes les persones i dels pobles, la llibertat de consciència i el dret a creure i practicar la pròpia fe”.

En aquest missatge sobre el moment que viu el país, aprovat en la reunió que ha celebrat aquests dos dies la Tarraconense a Barcelona, els pastors de les diòcesis amb seu a Catalunya fan “una crida al diàleg, a la prudència, i a tenir presents els principis fonamentals que són els del bé comú i el respecte a les persones”, alhora que animen els catòlics i els ciutadans en general a valorar l’ensenyament social de l’Església i “complir, si se’ns requereix, amb els nostres deures cívics i democràtics”.

Els bisbes catalans, en aquesta línia, es refermen com tots els cristians “en la tradició ininterrompuda de fidelitat a la llengua, a la cultura i a les institucions pròpies de Catalunya”, tot això dins el compromís de complir el manament d’estimar, donat pel mateix Jesús, i d’exercir-lo en la defensa de la pau i dels més febles. Aquesta nota dels prelats catalans, a més, recorda l’esperit del document Arrels Cristianes de Catalunya de l’any 1985, quan ja els pastors “constataven la realitat nacional de Catalunya amb més de mil anys d’història, i demanaven que se li apliqués la doctrina del Magisteri eclesial sobre nacionalitats i minories nacionals”.

Els bisbes, en el missatge d’avui, també refermen el contingut d’un altre pronunciament públic, en aquest cas d’ara fa tres anys amb el títol Al servei del nostre poble, quan asseguraven que no els correspon “optar per una determinada proposta davant els reptes nous”, sinó defensar “la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles, i que recerquin amb paciència la pau i la justícia”. Finalment, des d’una crida als cristians a la participació en la vida pública i a pregar per la pàtria, els bisbes catalans conclouen que “el futur de la societat catalana està íntimament vinculat a la seva capacitat per a integrar la diversitat que la configura”.

Si voleu llegir la nota completa, cliqueu aquí.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció