En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes de Catalunya posen en comú la tornada a la normalitat

Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya han decidit, després de la reunió 235 de la Tarraconense celebrada aquest dimarts amb connexió telemàtica,…

6 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya han decidit, després de la reunió 235 de la Tarraconense celebrada aquest dimarts amb connexió telemàtica, afrontar de manera coordinada la fase 1 de desconfinament establerta pel govern espanyol a partir de dilluns vinent, 11 de maig, sempre cadascú des de l'autoritat eclesiàstica i l'àmbit territorial propis. Les disposicions concretes sobre la reobertura del culte públic, previstes en aquest pla de retorn progressiu a la normalitat inicialment amb una ocupació màxima d'un terç a les esglésies, les regularà cada bisbe per a la seva diòcesi, igualment a partir "del que va disposar la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola en la seva nota del 29 d'abril de 2020, amb les mesures de prevenció, higièniques i organitzatives que l'acompanyaven".
La Tarraconense  recorda que "les parròquies i els llocs de culte reprendran les celebracions de l’Eucaristia  amb  participació  de  fidels  tenint  present  les fases  de  desescalada  que  les  autoritats  vagin  indicant  i  d'acord  amb  les disposicions que cada diòcesi determini". En la mateixa línia, els pastors de les 10 diòcesis amb seu a Catalunyan asseguren que tots ells estan fent o ja han publicat la seva pròpia regulació, sempre amb "prudència pastoral i en diàleg amb els interessats i les famílies". Finalment, en aquesta reunió, els prelats han destacat "el treball que les Càritas diocesanes porten a terme aquests dies, així com tots els serveis caritatius de les parròquies i centres d’atenció als necessitats". També han abordat "qüestions relatives al sosteniment econòmic de les parròquies durant aquest període de confinament i també de cara al futur immediat".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció