En directe

El Rosari

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes de Catalunya posen en comú la tornada a la normalitat

Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya han decidit, després de la reunió 235 de la Tarraconense celebrada aquest dimarts amb connexió telemàtica,…

6 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya han decidit, després de la reunió 235 de la Tarraconense celebrada aquest dimarts amb connexió telemàtica, afrontar de manera coordinada la fase 1 de desconfinament establerta pel govern espanyol a partir de dilluns vinent, 11 de maig, sempre cadascú des de l'autoritat eclesiàstica i l'àmbit territorial propis. Les disposicions concretes sobre la reobertura del culte públic, previstes en aquest pla de retorn progressiu a la normalitat inicialment amb una ocupació màxima d'un terç a les esglésies, les regularà cada bisbe per a la seva diòcesi, igualment a partir "del que va disposar la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola en la seva nota del 29 d'abril de 2020, amb les mesures de prevenció, higièniques i organitzatives que l'acompanyaven".
La Tarraconense  recorda que "les parròquies i els llocs de culte reprendran les celebracions de l’Eucaristia  amb  participació  de  fidels  tenint  present  les fases  de  desescalada  que  les  autoritats  vagin  indicant  i  d'acord  amb  les disposicions que cada diòcesi determini". En la mateixa línia, els pastors de les 10 diòcesis amb seu a Catalunyan asseguren que tots ells estan fent o ja han publicat la seva pròpia regulació, sempre amb "prudència pastoral i en diàleg amb els interessats i les famílies". Finalment, en aquesta reunió, els prelats han destacat "el treball que les Càritas diocesanes porten a terme aquests dies, així com tots els serveis caritatius de les parròquies i centres d’atenció als necessitats". També han abordat "qüestions relatives al sosteniment econòmic de les parròquies durant aquest període de confinament i també de cara al futur immediat".

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció