En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els bisbes i l'abat de Montserrat reaccionen als empresonaments

El pare abat de Montserrat ha manifestat, en un comunicat, que "la situació que es viu a Catalunya és molt preocupant i molt dolorosa". "Els…

24 març 2018

Comparteix

El pare abat de Montserrat ha manifestat, en un comunicat, que "la situació que es viu a Catalunya és molt preocupant i molt dolorosa".

"Els empresonaments preventius, incomprensibles per a molta gent, estan creant una inquietud notable" i "dificulten la posibilitat d'una distensió que faciliti camins de solució al problema polític que ens afecta a tots i que no voldríem que s'agreugés". El P. Soler també ha animat a "mantenir la capacitat d'afrontar el moment present des de la reflexió i del diàleg; un diàleg sense humiliacions que molts des de fa temps demanem". 

Després d'encoratjar a "superar la situació d'una forma pacífica i democràtica", fent-se ressò de la nota dels bisbes catalans del 16 de febrer passar, ha dit que "cal mantenir el cap fred i actuar més racionalment que no pas visceralment". En el comunicat acaba dient: "Amb voluntat de pau, de justícia i de reconciliació, demanem a la Mare de Déu que il·lumini la catalana terra en aquesta hora de greu dificultat."

El P. Josep M. Soler ha fet públic aquest comunicat arran de l'empresonament, el divendres 23 de març, dels dirigents polítics Josep Rull, Jordi Turull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva, que se sumen als de Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

Pronunciaments dels bisbes


El mateix dia d'aquests darrers empresonaments, l'arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Jaume Pujol, va manifestar en un tuit: "Ens dol molt la situació dels empresonaments, que fa més difícil un futur en convivència. Preguem per la pau i la reconciliació".

Així mateix, l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, també s'ha manifestat a través d'un tuit: "En aquest moment de trasbals que viu la societat catalana, prego per la pau i la serenitat. Demano que el seny de tots permeti el diàleg, la convivència i la germanor del nostre poble." 

Un missatge semblant és el que ha escrit el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, al seu compte de Twitter: "En aquests moments tan difícils i de tanta complexitat, preguem i treballem per la justícia, la veritat, el bé comú i la pau social."
El Bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, també ha afirmat: “Acceptar una decisió judicial, que pot ser legítima en el marc d'un estat de dret, no impedeix que lamentem la seva condició de nou obstacle a la solució dialogada i pacífica del conflicte que viu avui Catalunya”
El Cardenal Lluis Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona, ha escrit també a Twitter: "E

ls dolorosos empresonaments preventius reiteren que el problema de les relacions entre Catalunya i España es polític i és necessari i urgent solucionar-lo amb el diàleg polític".


I l'abadessa de Sant Benet de Montserrat, M. del Mar Albajar, ha manifestat a través del seu compte de Twitter la seva "tristesa pels empresonaments, pels exilis... tristesa per la nostra democràcia cada cop més ferida".

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció