En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Els candidats del PP i ERC a l'Alcaldia de Tortosa coincideixen a l'hora d'acusar l'alcalde convergent de "totalitari i prepotent"

Tortosa, que té actualment uns 35.000 habitants, elegirà 21 regidors per al seu Ajuntament aquest diumenge. En aquest últim mandat, l’alcalde Ferran Bel, de Convergència…

22 maig 2015

Redacció

Comparteix
Tortosa, que té actualment uns 35.000 habitants, elegirà 21 regidors per al seu Ajuntament aquest diumenge. En aquest últim mandat, l’alcalde Ferran Bel, de Convergència i Unió, ha governat amb majoria absoluta gràcies als seus 12 regidors. En aquest període de govern local, el consistori ha tingut sis grups. Són els 12 de la federació nacionalista, 3 del Partit dels Socialistes de Catalunya, 2 d’Esquerra Republicana, 2 d’Iniciativa-Verds, 1 del Partit Popular i també 1 de Plataforma per Catalunya. El candidat d'Esquerra a l'Alcaldia, Josep Monclús, i el del PP, Xavier Dalmau, han coincidit aquest divendres, en El mirador especial eleccions, a l'hora d'acusar l'alcalde de "pràctiques totalitàries" amb la seva majoria absoluta.
El candidat dels populars ha assegurat que "la dreta que ha governat Tortosa aquests quatre anys ha estat totalitària i incapaç d'escoltar l'oposició", i ha reclamat com a alternativa, referint-se al PP, "una dreta més cívica, democràtica i propera als ciutadans". L'alcaldable d'Esquerra, per la seva banda, ha lamentat "que l'equip de govern municipal hagi aconseguit que l'oposició en bloc s'hagi aixecat d'un ple municipal o hagi vist tombades sistemàticament les seves propostes". Tot i les discrepàncies de fons entre republicans i populars, Josep Monclús i Xavier Dalmau han expressat el seu desig que s'acabi la majoria absoluta de CIU en aquest mandat. En el col·loqui també ha intervingut el president del Grup d'Entitats Catalanes de la Família, Daniel Arasa, que és tortosí. El també periodista ha dit que "Tortosa necessita dinamitzar-se, sobretot econòmicament, perquè li falta vida i activitat", i ha lamentat que "els diumenges habitualment no es vegi ningú per la ciutat, només immigrants pel pont del riu".
Més enllà de la realitat política i del balanç municipal, Tortosa mira també de prop l’horitzó immediat de grans canvis que es poden produir en molts ajuntaments catalans. Als 6 grups actualment representats a l’Ajuntament, es podrien potser amb la CUP. Així, en aquests comicis, Convergència i Unió repeteix cap de cartell amb el candidat a la reelecció Ferran Bel. El PSC presenta Enric Roig, mentre que Esquerra també repeteix amb Josep Felip Monclús. Iniciativa, ara integrada en la coalició Movem Tortosa-Entesa, concorre amb Jordi Jordan com a candidat a l’alcaldia, i el PP amb Xavier Dalmau. Les llistes es completen amb la CUP-Alternativa Ecologista-Poble Actiu, que té Xavier Rodríguez com a cap de cartell,  Plataforma per Catalunya amb Jordi Pere Casanova, Democràcia Nacional amb Jasmin Gómez Franch i l’Agrupació d’Electors Som Tortosa amb Ramona Maria Merino.
Amb aquest panorama, Convergència i Unió argumenta, per tornar a demanar la confiança dels ciutadans, que l’alcalde Ferran Bel i el seu equip de govern han  actuat amb eficàcia  per millorar la ciutat, començant pel Pla d’Actuació Municipal, executat en un 90 per cent segons l’equip de govern. També exhibeix les relacions establertes pel Consistori tortosí amb altres administracions per tirar endavant projectes importants, així com la reducció de l’endeutament municipal i la racionalització de la despesa en general. L’alcalde i els regidors del govern local també han rehabilitat el centre històric de Tortosa i han impulsat un esforç des de l’Àrea de Serveis a les Persones per ajudar els qui han patit més la crisi. L’oposició ha mostrat aquests dies de campanya altres raons per intentar explicar que la gestió ha tingut mancances i que, sobretot, necessita altres impulsos per a la capital del Baix Ebre. Tot plegat va unit al sempre present debat sobre el riu Ebre i les polítiques hidràuliques del govern espanyol.
Aquest divendres s'ha acabat la campanya electoral per a les eleccions municipals del 24 de maig. Ha estat l’últim dia en què el programa El mirador de l'actualitat parlava sobre un municipi, del qual ens hana anat acompanyant alguns dels candidats de llistes que s’hi presenten juntament amb alguns dels nostres col•laboradors habituals. El balanç d’aquests quatre anys de mandat a l’ajuntament, la possibilitat de canvis en l’escenari polític al Consistori, les propostes del partit representat i molts altres aspectes, incloent-hi els generals que afectin el conjunt de Catalunya, formen part de l’agenda de temes que tractem. En una mostra representativa de tot el territori, hem parlat de Vic, Tarragona, Bossost (a la Vall d’Aran), Girona, la Seu d’Urgell, Barcelona, Lleida, Granollers, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i, aquest divendres, Tortosa. 
Es pot escoltar aquí tot el col·loqui d'aquest divendres, sobre Tortosa.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció