En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

"Els Casals són d'ahir però també d'avui i del futur"

Els Casals d’Estiu gironins celebren aquest anyel centenari del seu inici, i el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, havolgut agrair la seva llarga dedicació…

23 gener 2018

J.

Comparteix

Els Casals d’Estiu gironins celebren aquest anyel centenari del seu inici, i el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, havolgut agrair la seva llarga dedicació que ha ajudat a tantes generacions dejoves.

Pardo, durant l’acte commemoratiu que clou elsactes que s’encetaven a mitjans de l’any passat, ha assegurat que “els Casals són d’ahir però també d’avui idel futur” i ha recordat que la tasca dels monitors segueix molt viva enmoltes de les parròquies del territori.

Cent anys de Casals d’Estiu

Va ser precisament un seminarista, el Jaume Moret, qui l’any 1917 va tenir la iniciativa d’oferiractivitats als infants de famílies treballadores durant les vacances, i vacomençar així una tradició que cent anys després continua molt vigent.

Actualment, a la diòcesi, aquestes activitatses coordinen des de la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu del Mont. El darrerestiu es va superar la xifra de 25.000 participants en els casals, tant elsd’iniciativa pública com els parroquials.

 

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció