En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

"Els Casals són d'ahir però també d'avui i del futur"

Els Casals d’Estiu gironins celebren aquest anyel centenari del seu inici, i el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, havolgut agrair la seva llarga dedicació…

23 gener 2018

J.

Comparteix

Els Casals d’Estiu gironins celebren aquest anyel centenari del seu inici, i el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, havolgut agrair la seva llarga dedicació que ha ajudat a tantes generacions dejoves.

Pardo, durant l’acte commemoratiu que clou elsactes que s’encetaven a mitjans de l’any passat, ha assegurat que “els Casals són d’ahir però també d’avui idel futur” i ha recordat que la tasca dels monitors segueix molt viva enmoltes de les parròquies del territori.

Cent anys de Casals d’Estiu

Va ser precisament un seminarista, el Jaume Moret, qui l’any 1917 va tenir la iniciativa d’oferiractivitats als infants de famílies treballadores durant les vacances, i vacomençar així una tradició que cent anys després continua molt vigent.

Actualment, a la diòcesi, aquestes activitatses coordinen des de la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu del Mont. El darrerestiu es va superar la xifra de 25.000 participants en els casals, tant elsd’iniciativa pública com els parroquials.

 

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció