En directe

Fabricació pròpia

ACCIÓ SOCIAL

"Els Casals són d'ahir però també d'avui i del futur"

Els Casals d’Estiu gironins celebren aquest anyel centenari del seu inici, i el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, havolgut agrair la seva llarga dedicació…

23 gener 2018

J.

Comparteix

Els Casals d’Estiu gironins celebren aquest anyel centenari del seu inici, i el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, havolgut agrair la seva llarga dedicació que ha ajudat a tantes generacions dejoves.

Pardo, durant l’acte commemoratiu que clou elsactes que s’encetaven a mitjans de l’any passat, ha assegurat que “els Casals són d’ahir però també d’avui idel futur” i ha recordat que la tasca dels monitors segueix molt viva enmoltes de les parròquies del territori.

Cent anys de Casals d’Estiu

Va ser precisament un seminarista, el Jaume Moret, qui l’any 1917 va tenir la iniciativa d’oferiractivitats als infants de famílies treballadores durant les vacances, i vacomençar així una tradició que cent anys després continua molt vigent.

Actualment, a la diòcesi, aquestes activitatses coordinen des de la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu del Mont. El darrerestiu es va superar la xifra de 25.000 participants en els casals, tant elsd’iniciativa pública com els parroquials.

 

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció