En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

"Els consellers en presó o a l'estranger haurien de poder exercir"

El periodista Oriol Domingo, el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Daniel Arasa, i l'advocat penalista Lluís Batlló han comentat aquest dimarts, en…

22 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

El periodista Oriol Domingo, el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Daniel Arasa, i l'advocat penalista Lluís Batlló han comentat aquest dimarts, en el programa El Mirador de l'actualitat, que no creuen que el nou govern de Quim Torra prengui possessió aquest dimecres, a causa de l'absència del decret de nomenament publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Batlló ha dit que, en principi, "no hi hauria d'haver cap problema perquè aquests consellers exerceixin el seu càrrec, independentment que estiguin a la presó o a l'estranger". Dit això, ha afegit que "no és en absolut pràctic, tot i que Mariano Rajoy podria esperar a la interlocutòria del jutge per veure si aquestes persones són habilitades". El lletrat ha conclòs que "s'hauria de publicar el decret amb els nomenaments i acabar amb l'article 155", i ha aclarit que "la presa de possessió no requereix cap protocol, a diferència de la investidura, i es podria fer amb una signatura des de la presó o des d'allà on siguin els nomenats".

Daniel Arasa, per la seva banda, ha recordat que "tothom utilitza les lleis segons vagi bé a cadascú". Més enllà dels fets jurídics, ha comentat que "els nomenaments es fan per embolicar la troca", i que "és un gran error de Torra, que tenia una oportunitat d'apaivagar les coses i no ho ha fet, encara que això no vulgui dir deixar de defensar els seus principis". Arasa, a més, ha recordat que alguns dels consellers empresonats són "amics personals" seus, però ha deixat clar que, "tot i que sàpiga greu, no estan en condicions d'exercir de consellers". Oriol Domingo ha discrepat d'aquests arguments per recordar que "el govern espanyol havia vist de bon grat que Puigdemont es presentés a les eleccions el 21D i, quan ho fa i després dels resultats que hi ha, tot són pegues". A banda de destapar aquest fet, el periodista ha criticat que "s'hagin rebutjat després diversos candidats", i ha assegurat que "no és Torra qui posa pals a les rodes, sinó el jutge Pablo Llarena, que l'únic que ha de fer és posar en llibertat els consellers, que són innocents mentre no es demostri el contrari i tenen drets polítics; ho té molt fàcil".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 22 de maig

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció