En directe

La Caravana

PROGRAMES

"Els cristians haurien de practicar la misericòrdia davant l'ofensa"

Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Xavier Puigdollers, advocat responsable de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i Joan Lluís Pérez Francesch,…

5 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Xavier Puigdollers, advocat responsable de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, han reflexionat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, sobre la llibertat d'expressió i l'ofensa als sentiments religiosos, arran de casos com el de Willy Toledo, detingut i processat per un presumpte delicte d'aquest tipus. Pérez Francesch ha destacat que "els cristians haurien de practicar la misericòrdia davant l'ofensa i, per tant, no actuar amb una visió destructiva sinó caritativa quan algú diu alguna cosa contra la pròpia creença".
Per la seva banda, Serra Llansana ha assegurat que, més enllà del tema jurídic, "conflictes, com ara el que provoca Willy Toledo, es poden evitar si no s'expandeixen a partir d'una cosa que es diu al Facebook". En aquesta línia, ha defensat "un plantejament molt diferent que consisteix a anar més enllà i viure allò que es diu de manera molt més intel·ligent, perquè ara això ha estat caure en la trampa, amb Willy Toledo aconseguint més notorietat que mai i convertint-se en un màrtir". Puigdollers ha comentat que l'actor "no va ser detingut per haver insultat ningú, sinó per no haver fet cas d'un jutge" que l'havia citat a declarar. Pel que fa a la qüestió de fons, l'advocat ha dit que "Willy Toledo entrava en el joc d'ofendre persones, i potser penalment tenim massa coses regulades, entre elles l'ofensa als sentiments religiosos, però sempre hi ha la possibilitat de no fer-li cas, i ja està"

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 5 d'octubre.
On és la frontera entre la llibertat d’expressió i de creença i el delicte contra les persones que tenen una religió? Hem reflexionat també a partir d'altres exemples, no necessàriament recents, com poden ser revistes, obres de teatre o pel•lícules que poden ofendre els sentiments religiosos. També hem comentat casos com ara els de les caricatures de Mahoma, que han arribat a provocar atemptats terroristes, és a dir, un mal infinitament més gran que la ofensa a un credo religiós.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció