En directe

La Caravana

PROGRAMES

"Els cristians haurien de practicar la misericòrdia davant l'ofensa"

Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Xavier Puigdollers, advocat responsable de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i Joan Lluís Pérez Francesch,…

5 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Xavier Puigdollers, advocat responsable de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, han reflexionat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, sobre la llibertat d'expressió i l'ofensa als sentiments religiosos, arran de casos com el de Willy Toledo, detingut i processat per un presumpte delicte d'aquest tipus. Pérez Francesch ha destacat que "els cristians haurien de practicar la misericòrdia davant l'ofensa i, per tant, no actuar amb una visió destructiva sinó caritativa quan algú diu alguna cosa contra la pròpia creença".
Per la seva banda, Serra Llansana ha assegurat que, més enllà del tema jurídic, "conflictes, com ara el que provoca Willy Toledo, es poden evitar si no s'expandeixen a partir d'una cosa que es diu al Facebook". En aquesta línia, ha defensat "un plantejament molt diferent que consisteix a anar més enllà i viure allò que es diu de manera molt més intel·ligent, perquè ara això ha estat caure en la trampa, amb Willy Toledo aconseguint més notorietat que mai i convertint-se en un màrtir". Puigdollers ha comentat que l'actor "no va ser detingut per haver insultat ningú, sinó per no haver fet cas d'un jutge" que l'havia citat a declarar. Pel que fa a la qüestió de fons, l'advocat ha dit que "Willy Toledo entrava en el joc d'ofendre persones, i potser penalment tenim massa coses regulades, entre elles l'ofensa als sentiments religiosos, però sempre hi ha la possibilitat de no fer-li cas, i ja està"

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 5 d'octubre.
On és la frontera entre la llibertat d’expressió i de creença i el delicte contra les persones que tenen una religió? Hem reflexionat també a partir d'altres exemples, no necessàriament recents, com poden ser revistes, obres de teatre o pel•lícules que poden ofendre els sentiments religiosos. També hem comentat casos com ara els de les caricatures de Mahoma, que han arribat a provocar atemptats terroristes, és a dir, un mal infinitament més gran que la ofensa a un credo religiós.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció