En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Els cristians perseguits i els jueus víctimes del nazisme, entre els records del Via Crucis del Divendres Sant

El Papa es prepara per als dies forts de la Setmana Santa i l’inici de la Pasqua de Resurrecció amb la voluntat de posar èmfasi…

21 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa es prepara per als dies forts de la Setmana Santa i l’inici de la Pasqua de Resurrecció amb la voluntat de posar èmfasi al seu missatge basat en la misericòrdia de Déu. Les reflexions del Via Crucis de Divendres Sant recolliran, d’alguna manera, un fons de testimoni amb el qual Francesc vol transmetre al món l’esperança que els cristians focalitzem, de manera senzilla, en la creu de Crist. “Déu és misericòrdia”. Aquest és el títol que ha posat el cardenal Gualtiero Bassetti, arquebisbe de la diòcesi italiana de Perusa, a les meditacions escrites, per encàrrec del Papa, per al Via Crucis d’aquest Divendres Sant, presidit pel mateix Francesc, a partir de les 21.30 al Colisseu de Roma. 
En els textos, que es publicaran aquest dimarts a la Llibreria Editrice Vaticana, el cardenal Bassetti destaca que, davant les pors de l’home, com també el dolor, la persecució i la violència, la misericòrdia és el canal de la gràcia que arriba de Déu a tothom. En les 14 estacions, hi haurà també paraules de Sant Joan Pau II i reflexions sobre els cristians perseguits, els jueus assassinats en els camps d’extermini nazis, les famílies trencades i les ostentacions dels poderosos d’avui.
Missatges de condol
El Papa ha enviat en les últimes hores diversos missatges de condol per diferents sinistres i actes violents, sobretot per l’accident aeri a Rússia i també pel d’un autocar a Freginals, a la comarca del Montsià. Francesc ha expressat també el seu condol al poble de Turquia, adreçat al president Recepp Tayyip Erdogan, en aquest cas per l’atemptat d’aquest cap de setmana a Istambul. El pontífex, en un escrit signat pel cardenal secretari d’Estat Pietro Parolin, encomana les ànimes dels 5 éssers humans que han mort, i expressa la seva proximitat i pregària pels ferits i pels qui pateixen la pèrdua d’éssers estimats. Recordem que aquest crim es cometia només uns dies després d’un altre atemptat, on van morir 37 persones a la capital, Ankara.
D’altra banda, el Sant Pare expressa també el seu condol per les 62 víctimes del sinistre d’un avió a Rússia. Recordem que l’aparell s’estavellava dissabte en unes males condicions meteorològiques. I finalment destaquem que Francesc expressa igualment el seu dolor pel tràgic accident de la matinada d’ahir a Catalunya, concretament a l’autopista AP-7 en el seu pas a l’altura de la localitat de Freginals, al Montsià, on han mort 13 noies que estudiaven un Erasmus a la Universitat de Barcelona i que tornaven de les Falles de València. El pontífex ofereix sufragis per l’etern descans de les difuntes, alhora que expressa el seu desig d’una ràpida recuperació per als ferits. Finalment expressa la seva proximitat i el seu consol als familiars que ploren aquesta pèrdua irreparable, alhora que demana a Déu els dons de la serenor espiritual per a ells.
Matí d'audiències successives
D'altra banda, el Sant Pare ha rebut aquest dilluns al matí, en diverses audiències successives, el metropolita Gabriel de Neaiònia, de l’Església ortodoxa de Grècia, el cardenal Marc Ouellet, prefecte de la Congregació per als Bisbes, el duc Enric i la duquessa Maria Teresa de Luxemburg, el bisbe Peter Brian Wells, nunci apostòlic a Sud-Àfrica, Botswana, Leshoto i Namíbia, el bisbe recentment ordenat Miguel-Ángel Ayuso, secretari del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós, el cardenal George Pell, prefecte de la Secretaria per a l’Economia, el nou ambaixador d’Indonèsia, Antonius Agus-Iyono, per a la presentació de les seves Cartes Credencials, i l’expresident francès Nicolas Sarkozy.
I finalment destaquem que aquest dilluns ha estat la segona jornada del viatge del secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, a Bulgària. Al matí, el cardenal Parolin s’ha reunit amb el patriarca Neòfit, de l’Església Ortodoxa Búlgara, i també s’ha entrevistat amb el primer ministre del país, el president de la república i el gran muftí. A la tarda, el secretari d’Estat, que té previst visitar aquest dimarts Macedònia i acostar-se a la realitat dels refugiats, ha pronunciat un discurs amb motiu del tercer aniversari de l’elecció del Papa Francesc i el 25è de les relacions diplomàtiques entre la Santa Seu i Bulgària.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 21 de març.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció