En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

“Els diaris d’avui no s’han de fer per als lectors sinó amb el lectors”

Tot just aquest divendres 15 de maig, fa 25 anys que Assumpció Maresma i Vicent Partal es van posar al capdavant d’un nou projecte d’informació…

15 maig 2020

Comparteix
Tot just aquest divendres 15 de maig, fa 25 anys que Assumpció Maresma i Vicent Partal es van posar al capdavant d’un nou projecte d’informació per internet: Vilaweb. En el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, Partal ha valorat el que va ser el naixement del digital però també l’evolució de la informació a través de la xarxa amb el director de Vilaweb. Pel que fa als seus inicis, el també director actual ha explicat que “no es tenia gaire idea del que s’estava fent, perquè Internet era una xarxa incipient”. En aquesta línia, ha afegit que tot “va ser fruit d’un procés d’anys”. A més, el periodista ha apuntat que “els atemptats de l’11-M a Madrid van ser clau” per entendre la trascendència de la informació per la gran xarxa telemàtica. 
Vicent Partal ha definit el mitjà que dirigeix com un representant del “periodisme europeu, a partir de referències del periodisme francès”. Igualment ha assegurat que el seu equip “no creu en la imparcialitat, sinó que té idees pròpies”. Que l’evolució de la premsa digital ha guanyat terreny a la premsa en paper és un fet evident. Per aquest motiu, Vicent Partal ha subratllat que “el coronavirus està donant l’últim cop a la premsa en paper”, i que “tot s’està igualant digitalment perquè, en el terreny cultural, el paper és important tenint en compte que el llibre electrònic, per exemple, no ha aconseguit derrotar el paper però, en premsa, ho està fent”.
En un altre moment, el director i cofundador de Vilaweb ha reviscut la història del mitjà amb aquesta reflexió: “Ara fa 25 anys, ens connectàvem i ens desconnectavem perquè ens cobraven per hora. Avui dia, es molt difícil viure desconnectat, i el mòbil s’ha convertit en una màquina essencial”. A banda de la qüotidianitat de la xarxa en les nostres vides, Partal ha conclòs que “Internet ha portat moltes coses positives al país i al món, però també negatives, com ara el sorgiment de mitjans sensacionalistes”. El periodista ha destacat igualment que  “ara els ciutadans han passat de ser només receptors a participadors”. I és que la forma de comunicació a través del món digital també està canviant el sistema de les empreses d’informació. “La nostra sensació és que la publicitat desapareixerà d’Internet i només es mantindrà per als usuaris o subscriptors”, ha dit. Partal ja assegurat finalment que “els diaris d’avui no s’han de fer per als lectors sinó amb el lectors”.
Pots tornar escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció