En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Els economistes reclamen que el millor per anar a buscar un crèdit és fer-ho a llarg termini

Segons l'economista i professor de la UOC, Josep Lladós, als bancs els interessa més els crèdits variables per si el mercat monetari acaba anant a l'alça

2 juny 2022

Redacció

Comparteix

L'euríbor, el principal índex de referència dels préstecs hipotecaris, ha pujat un 0,28% més aquest maig respecte al mateix mes de l'any passat. Segons les dades publicades aquest dimecres pel Banc d'Espanya, és el segon més seguit que puja, després d'anys per sota de zero.

Aquest fet ha posat en alerta aquells qui tenen una hipoteca variable, perquè l'increment de les hipoteques quan siguin revisades, serà entre els 500 i 700 euros anuals.

Segons ha apuntat l'economista i professor agregat als estudis d'economia i empresa de la Universitat Oberta de Catalunya, Josep Lladós, a Ràdio Estel, la crisi d'Ucraïna ha fet que l'episodi d'inflació sigui molt més greu i persistent.

El professor ha remarcat que aquesta situació ha obligat el Banc Central Europeu a intervenir per intentar frenar les expectatives d'inflació. "Com que el Banc Central ha hagut d'entrar en joc amb una quantitat de diners, aquesta aportació fa que augmenti la corba de tipus d'interès i, per tant, que les condicions monetàries es vagin endurint progressivament", ha explicat Lladós.

"Si el producte bancari és fixe, el millor és que no s'alluny del 2% o, com a màxim, d'un 3%"

A més, l'economista també ha posat d'exemple que si en un any hi ha una pujada d'un 1%, una hipoteca de 100.000 euros a 20 anys, es traduirà en 550 euros més a l'any.

Per tant, Lladós ha recomanat que, "a l'hora d'anar a buscar un crèdit per la hipoteca, el millor és calcular-ho a llarg termini. Però, si el producte bancari és fixe el millor és fer-ho en un horitzó de 30 anys que no s'allunyi del 2% o, com a màxim, d'un 3%". El professor ha apuntat que l'error que es comet habitualment és fixar-se en la situació actual o la que hi pot haver l'any següent, però no en un horitzó llunyà.

Entrevista amb Josep Lladós, professor agregat als estudis d'economia i empresa de la UOC

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció