En directe

Vespres

Sense categoria

Els economistes reclamen que el millor per anar a buscar un crèdit és fer-ho a llarg termini

Segons l'economista i professor de la UOC, Josep Lladós, als bancs els interessa més els crèdits variables per si el mercat monetari acaba anant a l'alça

2 juny 2022

Redacció

Comparteix

L'euríbor, el principal índex de referència dels préstecs hipotecaris, ha pujat un 0,28% més aquest maig respecte al mateix mes de l'any passat. Segons les dades publicades aquest dimecres pel Banc d'Espanya, és el segon més seguit que puja, després d'anys per sota de zero.

Aquest fet ha posat en alerta aquells qui tenen una hipoteca variable, perquè l'increment de les hipoteques quan siguin revisades, serà entre els 500 i 700 euros anuals.

Segons ha apuntat l'economista i professor agregat als estudis d'economia i empresa de la Universitat Oberta de Catalunya, Josep Lladós, a Ràdio Estel, la crisi d'Ucraïna ha fet que l'episodi d'inflació sigui molt més greu i persistent.

El professor ha remarcat que aquesta situació ha obligat el Banc Central Europeu a intervenir per intentar frenar les expectatives d'inflació. "Com que el Banc Central ha hagut d'entrar en joc amb una quantitat de diners, aquesta aportació fa que augmenti la corba de tipus d'interès i, per tant, que les condicions monetàries es vagin endurint progressivament", ha explicat Lladós.

"Si el producte bancari és fixe, el millor és que no s'alluny del 2% o, com a màxim, d'un 3%"

A més, l'economista també ha posat d'exemple que si en un any hi ha una pujada d'un 1%, una hipoteca de 100.000 euros a 20 anys, es traduirà en 550 euros més a l'any.

Per tant, Lladós ha recomanat que, "a l'hora d'anar a buscar un crèdit per la hipoteca, el millor és calcular-ho a llarg termini. Però, si el producte bancari és fixe el millor és fer-ho en un horitzó de 30 anys que no s'allunyi del 2% o, com a màxim, d'un 3%". El professor ha apuntat que l'error que es comet habitualment és fixar-se en la situació actual o la que hi pot haver l'any següent, però no en un horitzó llunyà.

Entrevista amb Josep Lladós, professor agregat als estudis d'economia i empresa de la UOC

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024