En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

“Els governs són per servir, no pas per servir-se, com deia el Papa”

El periodista i escriptor Lluís Foix ha fet aquest dimarts, des del programa 'A primera hora' de Ràdio Estel, la seva valoració de l’actualitat política…

7 abril 2020

Comparteix
El periodista i escriptor Lluís Foix ha fet aquest dimarts, des del programa 'A primera hora' de Ràdio Estel, la seva valoració de l’actualitat política que ens envolta en aquesta gran crisi sanitària de la Covid19. Foix ha destacat que “hi ha una sensació col·lectiva d'inseguretat que havia desaparegut els últims anys ja que, després de les guerres, hi ha hagut un llarg episodi d’estabilitat i seguretat que ens feia pensar que tot era possible”. El periodista ha puntualitzat que “ara aquestes generacions descobreixen com som de vulnerables”.
Pel que fa a les gestions polítiques, el també escriptor ha fet referència a la gestió de Boris Johnson com a primer ministre al Regne Unit. Ha comentat que “ha estat caòtica, com la de Donald Trump i molts altres líders". Foix ha dit que desitja a Johnson "una ràpida recuperació tot i que, fins fa pocs dies, deia a la gent que no fes cas a les advertències que transmetia el món sanitari d’una manera molt categòrica”. En aquesta línia, ha afegit que el primer ministre britànic “ha canviat radicalment els últims deu dies, una evolució semblant a la dels Estats Units, on ha passat el mateix i ara hi ha molts morts”. 
En referència al món asiàtic, i a la Xina en particular, Lluís Foix també ha comentat que “potser haurem de refer la idea que hem d’anar a comprar allà on és més econòmic, perquè Europa s’ha oblidat que també podia fabricar”. En definitiva, el també exdirector de 'La Vanguardia digital' ha volgut deixar palès que “s’hauran de repensar la política i els governs". Foix ha conclòs que "el primer deure que han d’assumir els governs és el de servir els ciutadans, servir i no pas servir-se, com deia el Papa Francesc ara fa pocs dies”.
Les vostres dades romanen desades a la BDGAAB. Per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició podeu dirigir-vos a dpd@arqbcn.cat, tot fent menció expressa del departament o delegació de l’Arquebisbat que tracta les vostres dades, a fi de  poder-vos atendre amb la màxima eficàcia i celeritat.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció