En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

“Els governs són per servir, no pas per servir-se, com deia el Papa”

El periodista i escriptor Lluís Foix ha fet aquest dimarts, des del programa 'A primera hora' de Ràdio Estel, la seva valoració de l’actualitat política…

7 abril 2020

Comparteix
El periodista i escriptor Lluís Foix ha fet aquest dimarts, des del programa 'A primera hora' de Ràdio Estel, la seva valoració de l’actualitat política que ens envolta en aquesta gran crisi sanitària de la Covid19. Foix ha destacat que “hi ha una sensació col·lectiva d'inseguretat que havia desaparegut els últims anys ja que, després de les guerres, hi ha hagut un llarg episodi d’estabilitat i seguretat que ens feia pensar que tot era possible”. El periodista ha puntualitzat que “ara aquestes generacions descobreixen com som de vulnerables”.
Pel que fa a les gestions polítiques, el també escriptor ha fet referència a la gestió de Boris Johnson com a primer ministre al Regne Unit. Ha comentat que “ha estat caòtica, com la de Donald Trump i molts altres líders". Foix ha dit que desitja a Johnson "una ràpida recuperació tot i que, fins fa pocs dies, deia a la gent que no fes cas a les advertències que transmetia el món sanitari d’una manera molt categòrica”. En aquesta línia, ha afegit que el primer ministre britànic “ha canviat radicalment els últims deu dies, una evolució semblant a la dels Estats Units, on ha passat el mateix i ara hi ha molts morts”. 
En referència al món asiàtic, i a la Xina en particular, Lluís Foix també ha comentat que “potser haurem de refer la idea que hem d’anar a comprar allà on és més econòmic, perquè Europa s’ha oblidat que també podia fabricar”. En definitiva, el també exdirector de 'La Vanguardia digital' ha volgut deixar palès que “s’hauran de repensar la política i els governs". Foix ha conclòs que "el primer deure que han d’assumir els governs és el de servir els ciutadans, servir i no pas servir-se, com deia el Papa Francesc ara fa pocs dies”.
Les vostres dades romanen desades a la BDGAAB. Per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició podeu dirigir-vos a dpd@arqbcn.cat, tot fent menció expressa del departament o delegació de l’Arquebisbat que tracta les vostres dades, a fi de  poder-vos atendre amb la màxima eficàcia i celeritat.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció