En directe

Vespres

ESGLÉSIA MÓN

Els jesuïtes d'Europa alerten sobre la situació a Síria

Els provincials dels jesuïtes, com a superiors majors del Pròxim Orient i d´Europa, se sumen a les paraules del Papa sobre Síria i declaren que…

28 octubre 2013

Redacció

Comparteix

Els provincials dels jesuïtes, com a superiors majors del Pròxim Orient i d´Europa, se sumen a les paraules del Papa sobre Síria i declaren que ´´mai l´ús de la violència no ha portat com a resultat la pau´´, sinó que l´únic camí cap a la pau és a través d´una cultura d´encontre i de diàleg.

Els religiosos s´alegren de la fi de les amenaces dels atacs aeris contra Síria i donen suport al procés de destrucció de les armes químiques. Alhora, donen la benvinguda a una conferència de pau i insten a procurar que aquest procés avanci d´una manera ´´ràpida, valenta i ferma´´. També demanen a totes les parts en conflicte i a la comunitat internacional: cercar un alto al foc garantit per una autoritat internacional; establir un full de ruta que prepari la trobada de totes les parts en conflicte, i convocar una conferència de pau que assoleixi un acord comú i que salvaguardi la vida del poble sirià.

Els jesuïtes fan una crida a la mobilització de la societat civil i de les organitzacions socials per ajudar el poble sirià. En aquest sentit, adverteixen que és ´´urgent´´ l´atenció dels refugiats i proporcionar-los aliments, medicaments, ajudes mèdiques, alliberament d´ostatges i persones detingudes, i l´obertura de les institucions educatives.

Un altre punt sobre el qual criden l´atenció és la necessitat de reconèixer i designar els interessos que realment estan en joc i que ´´no sempre corresponen als interessos del poble de Síria´´. Especialment, ´´volem fer una crida a la reflexió sobre les conseqüències de la producció i el comerç d´armes. Demanem que cessi l´entrega i la venda d´armes a les parts en conflicte´´.

Els religiosos rebutgen tot suport, tant militar com diplomàtic, ´´a totes les parts que advoquen obertament per alguna forma de violència, fanatisme o extremisme´´.

Finalment, els jesuïtes denuncien el maltractament i l´acarnissament que pateixen les comunitats cristianes que viuen a Síria. Aquestes comunitats, subratllen, ´´constitueixen un element inseparable del seu entramat social i de la seva riquesa cultural, i contribueixen activament al seu desenvolupament. Les solucions que proposen l´exili o l´eliminació d´aquestes comunitats són inacceptables´´. Per això, destaquen el seu suport i ànim a aquestes comunitats, ´´estem segurs que poden tenir un paper molt valuós dins les seves societats, sent testiminis fidels de l´Evangeli: un evangeli que crida a la pau, la justícia, el perdó, l´entesa i la reconciliació´´.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció