En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Els jesuïtes d'Europa alerten sobre la situació a Síria

Els provincials dels jesuïtes, com a superiors majors del Pròxim Orient i d´Europa, se sumen a les paraules del Papa sobre Síria i declaren que…

28 octubre 2013

Redacció

Comparteix

Els provincials dels jesuïtes, com a superiors majors del Pròxim Orient i d´Europa, se sumen a les paraules del Papa sobre Síria i declaren que ´´mai l´ús de la violència no ha portat com a resultat la pau´´, sinó que l´únic camí cap a la pau és a través d´una cultura d´encontre i de diàleg.

Els religiosos s´alegren de la fi de les amenaces dels atacs aeris contra Síria i donen suport al procés de destrucció de les armes químiques. Alhora, donen la benvinguda a una conferència de pau i insten a procurar que aquest procés avanci d´una manera ´´ràpida, valenta i ferma´´. També demanen a totes les parts en conflicte i a la comunitat internacional: cercar un alto al foc garantit per una autoritat internacional; establir un full de ruta que prepari la trobada de totes les parts en conflicte, i convocar una conferència de pau que assoleixi un acord comú i que salvaguardi la vida del poble sirià.

Els jesuïtes fan una crida a la mobilització de la societat civil i de les organitzacions socials per ajudar el poble sirià. En aquest sentit, adverteixen que és ´´urgent´´ l´atenció dels refugiats i proporcionar-los aliments, medicaments, ajudes mèdiques, alliberament d´ostatges i persones detingudes, i l´obertura de les institucions educatives.

Un altre punt sobre el qual criden l´atenció és la necessitat de reconèixer i designar els interessos que realment estan en joc i que ´´no sempre corresponen als interessos del poble de Síria´´. Especialment, ´´volem fer una crida a la reflexió sobre les conseqüències de la producció i el comerç d´armes. Demanem que cessi l´entrega i la venda d´armes a les parts en conflicte´´.

Els religiosos rebutgen tot suport, tant militar com diplomàtic, ´´a totes les parts que advoquen obertament per alguna forma de violència, fanatisme o extremisme´´.

Finalment, els jesuïtes denuncien el maltractament i l´acarnissament que pateixen les comunitats cristianes que viuen a Síria. Aquestes comunitats, subratllen, ´´constitueixen un element inseparable del seu entramat social i de la seva riquesa cultural, i contribueixen activament al seu desenvolupament. Les solucions que proposen l´exili o l´eliminació d´aquestes comunitats són inacceptables´´. Per això, destaquen el seu suport i ànim a aquestes comunitats, ´´estem segurs que poden tenir un paper molt valuós dins les seves societats, sent testiminis fidels de l´Evangeli: un evangeli que crida a la pau, la justícia, el perdó, l´entesa i la reconciliació´´.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció