En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els joves comencen la Quaresma abraçant la Creu de Lampedusa

Aquest diumenge s’ha celebrat el primer acte oficial de la peregrinació de la Creu de Lampedusa per Catalunya: la missa pels joves a la Sagrada…

6 març 2017

@BorjaDeMaria / Joan Pinyol

Comparteix
Aquest diumenge s’ha celebrat el primer acte oficial de la peregrinació de la Creu de Lampedusa per Catalunya: la missa pels joves a la Sagrada Família de Barcelona, presidida per l’arquebisbe Joan Josep Omella. (veure homilia)
Una trobada diocesana de joves amb l’arquebisbe com feia temps que no es veia: uns 3000 joves de totes les realitats de l’Església de Barcelona es van aplegar en una intensa celebració de més de dues hores en què van poder adorar la creu a més de celebrar l'eucaristia del primer diumenge de Quaresma.  
L'acte 'Sent la creu', organitzat per la delegació de pastoral juvenil, va començar amb una procesó d’entrada amb la Creu de Lampedusa. Va haver-hi música i testimonis de dos nois i dues noies que explicaven situacions de creu, és a dir, de patiment. En l’eucaristia van participar diferents grups de joves, i en acabar, es va fer l’adoració de la Creu de Lampedusa. Els presents van poder apropar-se per tocar-la i resar. La Creu és un element important per a començar la Quaresma i, especialment, aquesta senzilla creu de fusta elaborada amb les restes de vaixells naufragats al Mediterrani. 
Recorregut 
Aquest dilluns serà al Cottolengo del pare Alegre i a la parròquia de Santa Agnès. Dimarts visita la Presó Model i Wad Ras i anirà en processó per la Rambla. Dimecres visitarà els menjadors Mare Teresa de Calcuta i el Casal Loiola. Podeu llegir totes les parades de La Creu de Lampedusa per Catalunya al nostre web.
La Creu de Lampedusa acompanyarà els joves de les diòcesis catalanes al llarg de tota la Quaresma. Podeu llegir totes les parades al nostre web.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció