En directe

El rosari

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els joves comencen la Quaresma abraçant la Creu de Lampedusa

Aquest diumenge s’ha celebrat el primer acte oficial de la peregrinació de la Creu de Lampedusa per Catalunya: la missa pels joves a la Sagrada…

6 març 2017

@BorjaDeMaria / Joan Pinyol

Comparteix
Aquest diumenge s’ha celebrat el primer acte oficial de la peregrinació de la Creu de Lampedusa per Catalunya: la missa pels joves a la Sagrada Família de Barcelona, presidida per l’arquebisbe Joan Josep Omella. (veure homilia)
Una trobada diocesana de joves amb l’arquebisbe com feia temps que no es veia: uns 3000 joves de totes les realitats de l’Església de Barcelona es van aplegar en una intensa celebració de més de dues hores en què van poder adorar la creu a més de celebrar l'eucaristia del primer diumenge de Quaresma.  
L'acte 'Sent la creu', organitzat per la delegació de pastoral juvenil, va començar amb una procesó d’entrada amb la Creu de Lampedusa. Va haver-hi música i testimonis de dos nois i dues noies que explicaven situacions de creu, és a dir, de patiment. En l’eucaristia van participar diferents grups de joves, i en acabar, es va fer l’adoració de la Creu de Lampedusa. Els presents van poder apropar-se per tocar-la i resar. La Creu és un element important per a començar la Quaresma i, especialment, aquesta senzilla creu de fusta elaborada amb les restes de vaixells naufragats al Mediterrani. 
Recorregut 
Aquest dilluns serà al Cottolengo del pare Alegre i a la parròquia de Santa Agnès. Dimarts visita la Presó Model i Wad Ras i anirà en processó per la Rambla. Dimecres visitarà els menjadors Mare Teresa de Calcuta i el Casal Loiola. Podeu llegir totes les parades de La Creu de Lampedusa per Catalunya al nostre web.
La Creu de Lampedusa acompanyarà els joves de les diòcesis catalanes al llarg de tota la Quaresma. Podeu llegir totes les parades al nostre web.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció