En directe

Sense distància

ESGLÉSIA CATALUNYA

Els joves comencen la Quaresma abraçant la Creu de Lampedusa

Aquest diumenge s’ha celebrat el primer acte oficial de la peregrinació de la Creu de Lampedusa per Catalunya: la missa pels joves a la Sagrada…

6 març 2017

@BorjaDeMaria / Joan Pinyol

Comparteix
Aquest diumenge s’ha celebrat el primer acte oficial de la peregrinació de la Creu de Lampedusa per Catalunya: la missa pels joves a la Sagrada Família de Barcelona, presidida per l’arquebisbe Joan Josep Omella. (veure homilia)
Una trobada diocesana de joves amb l’arquebisbe com feia temps que no es veia: uns 3000 joves de totes les realitats de l’Església de Barcelona es van aplegar en una intensa celebració de més de dues hores en què van poder adorar la creu a més de celebrar l'eucaristia del primer diumenge de Quaresma.  
L'acte 'Sent la creu', organitzat per la delegació de pastoral juvenil, va començar amb una procesó d’entrada amb la Creu de Lampedusa. Va haver-hi música i testimonis de dos nois i dues noies que explicaven situacions de creu, és a dir, de patiment. En l’eucaristia van participar diferents grups de joves, i en acabar, es va fer l’adoració de la Creu de Lampedusa. Els presents van poder apropar-se per tocar-la i resar. La Creu és un element important per a començar la Quaresma i, especialment, aquesta senzilla creu de fusta elaborada amb les restes de vaixells naufragats al Mediterrani. 
Recorregut 
Aquest dilluns serà al Cottolengo del pare Alegre i a la parròquia de Santa Agnès. Dimarts visita la Presó Model i Wad Ras i anirà en processó per la Rambla. Dimecres visitarà els menjadors Mare Teresa de Calcuta i el Casal Loiola. Podeu llegir totes les parades de La Creu de Lampedusa per Catalunya al nostre web.
La Creu de Lampedusa acompanyarà els joves de les diòcesis catalanes al llarg de tota la Quaresma. Podeu llegir totes les parades al nostre web.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció