En directe

El Matí a Ràdio Estel

Sense categoria

Els nutricionistes demanen que els aliments ultra processats siguin difícils de comprar

El sistema NOVA revela que tant a Europa com a Amèrica el consum dels aliments ultra processats representen entre el 25% i el 60% de l‘aportació energètica de la dieta.

20 desembre 2021

Comparteix

Per desencallar l’aprovació dels pressupostos 2022, fa uns dies, el Govern de la Generalitat i En Comú Podem van arribar a un pacte que permetia tirar endavant els comptes sense el suport de la CUP. Entre altres acords, el pacte pressupostari també contempla un nou impost sobre els aliments ultra processats.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la professora del grau de nutrició humana i dietètica de la Universitat Ramon Llull, Noemi Cuenca, ha fet una crida a millorar els hàbits nutricionals i dietètics de la població i ha demanat que “pel bé de la salut, els aliments processats siguin difícils de comprar, d’arribar a casa nostra”. 

Pel que fa als productes de caràcter ecològic, deixant de banda la fruita o els fruits secs, entre altres, Cuenca ha explicat que aquest tipus d’aliments també poden contenir ingredients processats, tot i que en menor mesura. 

Segons el sistema de classificació dels aliments NOVA, el consum dels aliments ultraprocessats ha augmentat notablement a tot el món des de fa unes dècades. De fet, a Europa i a Amèrica representen entre el 25% i el 60% de l‘aportació energètica de la dieta. La nutricionista insisteix que els aliments processats no haurien d’estar en l’alimentació de ningú i, si no es pot evitar, que el seu consum sigui el més ocasional possible. 

Entrevista a Noemi Cuenca, dietista i nutricionista i professora del grau de nutrició humana i dietètica de la Universitat Ramon Llull

0:00 / 0:00

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció