En directe

La Caravana

CULTURA

Els pares i mares de les escoles cristianes defensen el català com a llengua vehicular

En un comunicat emès per donar veu als més dede 250.000 alumnes que representa, la Confederació Cristiana d’Associacions dePares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC)…

20 febrer 2018

Macià Grau

Comparteix

En un comunicat emès per donar veu als més dede 250.000 alumnes que representa, la Confederació Cristiana d’Associacions dePares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) ha deixat clar que seguiràdefensant el model d’immersió lingüística en català, rebutjant així lapossibilitat d’inclusió d’una casella a les inscripcions escolars per a la triade la llengua vehicular.

Aquest missatge ha arribat després que elgovern espanyol anunciés que es planteja posar fi a la immersió lingüística aCatalunya, decisió que la CCAPAC rebutja totalment.

La Confederació Cristiana ha argumentat que l’eleccióde la llengua vehicular esdevindria un element de segregació entre els alumnes,que posaria en risc la convivència a les escoles i a les comunitats educatives,i generaria problemes organitzatius de magnitud.

D’altra banda, també ha volgut deixar clar quecreu en un model que respecti la preeminència del català com a llengua pròpiade Catalunya però que garanteixi unes competències satisfactòries tant encatalà com en castellà. 

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024