En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Els Pets, Manu Guix, Joan Chamorro, els Catarres i Sant Andreu Jazz Band, en concert solidari contra el càncer infantil

L’Auditori de Barcelona acollirà aquest diumenge 23 de febrer, a les 20.00 hores, un concert solidari per als nens i els joves amb càncer i…

18 febrer 2014

Redacció

Comparteix

L’Auditori de Barcelona acollirà aquest diumenge 23 de febrer, a les 20.00 hores, un concert solidari per als nens i els joves amb càncer i per a la investigació sobre aquesta malaltia infantil. La Fundació Enriqueta Vilavecchia, que ha atès prop de 3.000 famílies d’infants amb càncer en 25 anys, ha organitzat l’activitat dins aquest important aniversari. La gerent de l’entitat, Anna Varderi, ha explicat aquest divendres a Ràdio Estel que el concert, amb Els Pets, Manu Guix, Joan Chamorro, els Catarres i Sant Andreu Jazz Band, és una manera de visualitzar la proximitat de molta gent. “És un concert ple d’amics on tots els grups que hi participen regalen la seva música perquè tenen alguna relació amb la fundació o han viscut alguna experiència relacionada amb el càncer infantil”, ha dit. En aquesta línia, Varderi ha expressat el seu desig que “sigui una festa, amb un lema, El futur existeix, que sempre ha estat el mateix per a l’entitat per reforçar ara el seu missatge optimista coincidint amb el 25è aniversari”.

Anna Varderi ha explicat que la Fundació Enriqueta Vilavecchia ofereix ajuda “en diferents línies d’acció” i que “el programa principal és el suport a les famílies, amb l’acollida a les famílies desplaçades en pisos a prop dels hospitals, i amb ajuts econòmics a les que tinguin dificultats, també amb suport a la formació per a metges i a la investigació, així com amb l’organització d’activitats per a nens i joves i amb les millores hospitalàries, des de l’ajuda als hospitals a acondicionar els espais per fer-los més confortables”. També ha recordat que “l’eix principal és el voluntariat, amb un equip que ens ajuda en l’organització d’activitats i en l’assistència i acompanyament als nens”.

La gerent de la Fundació Enriqueta Vilavecchia ha destacat que, els últims anys, s’ha invertit la proporció, i ja són 8 de cada 10 els nens i joves que superen el càncer, un problema molt diferent, d’altra banda, al dels adults. Concretament ha apuntat que, “quan parlem de càncer, tots tenim una experiència molt propera, amb algun conegut o familiar adult, però el càncer infantil és una realitat molt diferent”. I referint-se als rostres d’aquest problema de salut, ha assegurat que “l’experiència és molt dura, amb nens i adolescents o joves, i trasbalsa la vida del qui la passa i la de la seva família”.

Per al concert d’aquest diumenge, a les 20.00 hores a l’Auditori de Barcelona, es poden treure les entrades aquí, a les taquilles del mateix auditori o pel Telentrada. També es pot fer un donatiu per a la Fila Zero en el compte que la Fundació Enriqueta Vilavecchia té a la Caixa.

Aquí podeu escoltar l'entrevista sencera a Anna Varderi (en el minut 52'40").

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció