En directe

Sense distància

PROGRAMES

"Els poders fàctics que manen aquí són les entitats financeres"

Arcadi Oliveres, economista i activista social, Ignasi Farreres, exconseller i president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), i Raquel Parici, experta en finances i col·laboradora del…

9 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Arcadi Oliveres, economista i activista social, Ignasi Farreres, exconseller i president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), i Raquel Parici, experta en finances i col·laboradora del Bisbat de Vic, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els vaivens en el pagament de l’impost sobre les hipoteques. Farreres ha dit que "la solució de fer pagar l'impost a la banca és justa". Igualment ha valorat positivament "que es constitueixi una comissió de protecció dels clients, que haurà de ser seriosa, com altres organismes que vetllen perquè no hi hagi pràctiques inadequades". Per la seva banda, Oliveres ha lamentat que "tot aquest cas demostra que, a l'Estat espanyol, els poders fàctics que manen són les entitats financeres, a les quals se sotmet fins i tot el Poder Judicial". En aquesta línia, ha dit que "el govern espanyol fa bé d'imposar-se per la via executiva", i ha defensat que "s'apliquin almenys els quatre anys d'efecte retroactiu que es marquen en les revisions dels impostos"

Raquel Parici ha expressat els seus dubtes sobre el fet "que sigui realment el client el qui s'estalviï aquest cost, el de l'impost". També ha assegurat que "s'ha fet una bola molt grossa d'un tema sobre el qual no hi havia una demanda social important, ni una reivindicació destacada". Finalment, destaquem que tant Ignasi Farreres com sobretot Arcadi Oliveres han qüestionat el sistema judicial actual a Espanya, que massa sovint compromet la separació de poders.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 9 de novembre.

Finalment la banca pagarà aquest tribut després que el govern espanyol anunciés dimecres i aprovés aquest mateix dijous, en Consell de Ministres, un canvi legal per fer-ho possible: El Tribunal Suprem havia culminat la seva marxa enrere en decidir que fos el client qui assumís el cost i no pas la banca, com havia determinat uns dies abans. Estem davant un enrenou sense precedents que s’ha hagut d’aclarir canviant la norma des del poder executiu.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció