En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“Els serveis socials són ara tan necessaris i importants com els sanitaris"

La Taula d’Entitats Catalanes del Tercer Sector Social, que agrupa 33 federacions amb més de 3.000 entitats, ha demanat al govern la creació d’un òrgan…

16 abril 2020

Comparteix
La Taula d’Entitats Catalanes del Tercer Sector Social, que agrupa 33 federacions amb més de 3.000 entitats, ha demanat al govern la creació d’un òrgan de coordinació conjunta entre la Generalitat i el tercer sector que defineixi, amb urgència, un pla d'emergència social per  després de la crisi de la COVID-19. En el programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francisa Alsina, ha recordat que, de fet, “qui està al peu del carrer són les entitats socials, fet que confirma que els serveis socials, en aquests moments, són tan necessaris i importants com els sanitaris”.
Des del Tercer Sector Social de Catalunya, segons ha explicat la seva presidenta, “s'està preveient el que pot venir quan això acabi”. Francina Alsina ha dit que la crisi econòmica, que ja avança des d'aquest dimarts el Fons Monetari Internacional amb una previsió de caiguda fins al 8% en l’economia espanyola, fa que les entitats “demanin que es faci ja un pla d’emergència social". En aquesta línia, ha afegit que "la Taula del Tercer Sector ja està avisant que no ens podem permetre deixar tanta gent enrere com es va fer el 2008, perquè cal fer una política valenta entre polítics i entitats  per fer realitat aquest pla”.
La també representant de la Federació Catalana de Voluntariat Social ha posat sobre la taula dades esfereidores. “Quan va acabar l’anterior crisi, hi havia un total de mig milió de treballadors pobres. Podem imaginar el que pot arribar a passar ara, amb les quantitats d’ERTOs i altres situacions laborals que està havent-hi amb la COVID19”. Finalment Francina Alsina ha anunciat a Ràdio Estel que ja s’han posat en contacte amb Presidència i delegacions pertinents de la Generalitat, com també diversos partits, per actuar en aquesta crisi. “Demanem que s’aprovin els pressupostos d’una vegada. No es poden prorrogar més”, ha exigit.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció