En directe

Fabricació Pròpia

AVUI ÉS FESTA

Els veïns de l’escala

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és la Constitució Els meus avis vivien a l'Eixample de Barcelona, en unaescala antiga, que necessitava…

6 desembre 2016

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és la Constitució

Els meus avis vivien a l'Eixample de Barcelona, en unaescala antiga, que necessitava d’una mà de pintura. El president de l'escala vaconvocar tots els veïns al seu pis una tarda, a prendre cafè. Es van entendrede seguida: van presentar els pressupostos —demanats prèviament— van decidirentre tots el millor i van fixar quant tocava pagar a cadascú. I al cap de poctemps l’escala estava pintada.

Els anys han anat passant i he vist moltes altres reunionsde veïns de l’escala. Moltes d’elles se solen fer en un replà o bé al vestíbulde l’edifici. Tothom a peu dret. Acostumen a ser reunions tibants on sembla quecada veí defensi el seu propi interès i no li importi per res el de l’altre.Que diferent fóra si seguissin aquell model de la casa dels meus avis! Tantcostaria fer les reunions de manera rotativa en un pis o en un altre o si nos’hi cap demanar un local on poder seure còmodament per enraonar? Un amic quetreballa al món immobiliari em diu que les reunions de veïns de l'escala són laprimera experiència —i sovint l’única— que té molta gent de la pràctica de lademocràcia. Per què no comencem, doncs, per fer unes bones reunions de veïns?Potser tot aniria millor a l’escala, a l’associació i, fins i tot, al país:aprendríem què vol dir a la pràctica la democràcia.

Quetingueu una bona festa.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024