En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

En acabar el Jubileu dels Malalts, el Papa anima a "renovar l'esforç per atacar les causes de l'esclavitud infantil"

El Papa ha fet aquest diumenge, des de la Plaça de Sant Pere del Vaticà, una crida universal a "renovar l'esforç de tothom per atacar les causes…

13 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest diumenge, des de la Plaça de Sant Pere del Vaticà, una crida universal a "renovar l'esforç de tothom per atacar les causes l'esclavitud, que priva milions de nens d'alguns drets fonamentals i els exposa a greus perills". Durant la pregària de l'Àngelus i després de la Missa conclusiva del Jubileu dels Malalts, Francesc ha recordat la celebració de la Jornada Mundial contra el Treball Infantil, que s'ha celebrat tot just aquest diumenge.

D'altra banda, el Sant Pare ha expressat aquest diumenge la seva condemna rotunda a la massacre comesa aquest cap de setmana a Orlando (Estats Units), amb un mínim de 50 morts pels trets d'un home que havia entrat en un local on es feia una festa. A través d'una declaració del portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, el bisbe de Roma qualifica la tragèdia de "terrible, amb un altíssim nombre de víctimes innocents". El director de l'Oficina de Premsa ha assegurat també que el pontífex "té un gran dolor i una profunda commoció davant aquesta nova manifestació de bogeria homicida i d'odi insensat", alhora que "s'uneix a la pena i al rebuig des de la pregària i la compassió davant el sofriment de les famílies de les víctimes i dels ferits". Lombardi ha transmès igualment la crida del Papa perquè "s'aclareixin eficaçment, amb la màxima rapidesa, els mòbils d'aquesta horrible violència que colpeix tan greument el desig de pau del poble nord-americà i de tota la humanitat". Recordem que l'assassí, que ha estat abatut, ha pronunciat el nom d'Al·lah, i després hi ha hagut una reivindicació del grup terrorista DAESH.

Encara al matí, el pontífex també ha expressat el seu desig "que la lluita contra la lepra continuï amb el seu treball persistent", alhora que ha tingut paraules de reconeixement per als organitzadors i participants en un congrés internacional dedicat al guariment de les persones afectades per aquesta malaltia, celebrat a Roma els dies anteriors. Finalment, el Sant Pare ha agraït sobretot la presència de moltes persones "amb situacions de malaltia o discapacitat", arribades igualment aquests dies a Roma amb motiu del Jubileu dels Malalts, un agraïment també adreçat als metges i als treballadors sanitaris.

Missa conclusiva del Jubileu dels Malalts

Al matí, a la mateixa Plaça de Sant Pere, Francesc ha presidit l'Eucaristia que culminava la celebració del Jubileu dels Malalts i Discapacitats, dins l'Any de la Misericòrdia. El Papa ha assegurat, durant l'homilia, que "tots, tard o d'hora, estem cridats a combatre la fragilitat i la malaltia nostra i la dels altres, com també a enfrontar-nos-hi". En la mateixa línia, ha recordat que "en la debilitat podem ser forts, i rebrem la gràcia de completar aquelles mancances pròpies en el reflex del sofriment de Crist, en favor de l'Església, que és el seu cos".


En un altre moment de la predicació, el bisbe de Roma ha lamentat que vivim una època en què "el guariment del cos s'ha convertit en un negoci i en la qual el qui és imperfecte ha de ser amagat perquè va contra la felicitat i tranquil·litat dels privilegiats i posa en crisi el model imperant". També ha avisat que "el món no serà millor quan estigui format només per persones aparentment perfectes, sinó quan creixi la solidaritat entre els éssers humans, així com l'acceptació i el respecte mutu".

Abans de proclamar que la malaltia, el sofriment i la mort troben en Crist el seu sentit definitiu, Francesc s'ha referit a les patologies que afecten l'esperit, i ha posat l'exemple dels moments en què s'experimenta la desil·lusió o la traïció en les relacions importants. En moments com aquest, segons el Sant Pare. la vulnerabilitat, la feblesa i la desprotecció poden portar els éssers humans a la temptació de replegar-se en ells mateixos i fins i tot a "a perdre l'oportunitat de la vida". És per això que ha animat tothom a "estimar malgrat tot", perquè "la felicitat que cadascú desitja pot tenir molts rostres, però només pot aconseguir-se si som capaços d'estimar".

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció