En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

En acabar el Jubileu dels Malalts, el Papa anima a "renovar l'esforç per atacar les causes de l'esclavitud infantil"

El Papa ha fet aquest diumenge, des de la Plaça de Sant Pere del Vaticà, una crida universal a "renovar l'esforç de tothom per atacar les causes…

13 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest diumenge, des de la Plaça de Sant Pere del Vaticà, una crida universal a "renovar l'esforç de tothom per atacar les causes l'esclavitud, que priva milions de nens d'alguns drets fonamentals i els exposa a greus perills". Durant la pregària de l'Àngelus i després de la Missa conclusiva del Jubileu dels Malalts, Francesc ha recordat la celebració de la Jornada Mundial contra el Treball Infantil, que s'ha celebrat tot just aquest diumenge.

D'altra banda, el Sant Pare ha expressat aquest diumenge la seva condemna rotunda a la massacre comesa aquest cap de setmana a Orlando (Estats Units), amb un mínim de 50 morts pels trets d'un home que havia entrat en un local on es feia una festa. A través d'una declaració del portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, el bisbe de Roma qualifica la tragèdia de "terrible, amb un altíssim nombre de víctimes innocents". El director de l'Oficina de Premsa ha assegurat també que el pontífex "té un gran dolor i una profunda commoció davant aquesta nova manifestació de bogeria homicida i d'odi insensat", alhora que "s'uneix a la pena i al rebuig des de la pregària i la compassió davant el sofriment de les famílies de les víctimes i dels ferits". Lombardi ha transmès igualment la crida del Papa perquè "s'aclareixin eficaçment, amb la màxima rapidesa, els mòbils d'aquesta horrible violència que colpeix tan greument el desig de pau del poble nord-americà i de tota la humanitat". Recordem que l'assassí, que ha estat abatut, ha pronunciat el nom d'Al·lah, i després hi ha hagut una reivindicació del grup terrorista DAESH.

Encara al matí, el pontífex també ha expressat el seu desig "que la lluita contra la lepra continuï amb el seu treball persistent", alhora que ha tingut paraules de reconeixement per als organitzadors i participants en un congrés internacional dedicat al guariment de les persones afectades per aquesta malaltia, celebrat a Roma els dies anteriors. Finalment, el Sant Pare ha agraït sobretot la presència de moltes persones "amb situacions de malaltia o discapacitat", arribades igualment aquests dies a Roma amb motiu del Jubileu dels Malalts, un agraïment també adreçat als metges i als treballadors sanitaris.

Missa conclusiva del Jubileu dels Malalts

Al matí, a la mateixa Plaça de Sant Pere, Francesc ha presidit l'Eucaristia que culminava la celebració del Jubileu dels Malalts i Discapacitats, dins l'Any de la Misericòrdia. El Papa ha assegurat, durant l'homilia, que "tots, tard o d'hora, estem cridats a combatre la fragilitat i la malaltia nostra i la dels altres, com també a enfrontar-nos-hi". En la mateixa línia, ha recordat que "en la debilitat podem ser forts, i rebrem la gràcia de completar aquelles mancances pròpies en el reflex del sofriment de Crist, en favor de l'Església, que és el seu cos".


En un altre moment de la predicació, el bisbe de Roma ha lamentat que vivim una època en què "el guariment del cos s'ha convertit en un negoci i en la qual el qui és imperfecte ha de ser amagat perquè va contra la felicitat i tranquil·litat dels privilegiats i posa en crisi el model imperant". També ha avisat que "el món no serà millor quan estigui format només per persones aparentment perfectes, sinó quan creixi la solidaritat entre els éssers humans, així com l'acceptació i el respecte mutu".

Abans de proclamar que la malaltia, el sofriment i la mort troben en Crist el seu sentit definitiu, Francesc s'ha referit a les patologies que afecten l'esperit, i ha posat l'exemple dels moments en què s'experimenta la desil·lusió o la traïció en les relacions importants. En moments com aquest, segons el Sant Pare. la vulnerabilitat, la feblesa i la desprotecció poden portar els éssers humans a la temptació de replegar-se en ells mateixos i fins i tot a "a perdre l'oportunitat de la vida". És per això que ha animat tothom a "estimar malgrat tot", perquè "la felicitat que cadascú desitja pot tenir molts rostres, però només pot aconseguir-se si som capaços d'estimar".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció