En directe

Trotamundos

SOCIETAT

"En aquestes eleccions generals, les enquestes fallaran encara més"

Josep Maria Balcells, periodista, exdiputat del PSC i militant dels Comuns, Lluís Batlló, advocat penalista, Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, i Carles Armengol, pedagog…

6 abril 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Josep Maria Balcells, periodista, exdiputat del PSC i militant dels Comuns, Lluís Batlló, advocat penalista, Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, han analitzat aquest divendres, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', tot el panorama polític davant la campanya i les eleccions generals, molt marcat per la previsible fragmentació al Congrés i alhora pel disseny d’una bipolarització molt clara entre dreta i esquerra. Armengol ha destacat que "les enquestes, que ja s'equivoquen molt sempre, aquesta vegada fallaran encara més de cara a les eleccions generals, sobretot tenint en compte els recents moviments de molts partits, especialment a Catalunya". D'altra banda, ha dit que "és sorprenent que Ciutadans faci el pas de situar-se en el sector de la dreta, s'oposi radicalment al Partit Socialista, amb el qual abans havia flirtejat, i hagi deixat la seva naturalesa de frontissa". En aquesta línia, el pedagog ha comentat que "el PP pot quedar afavorit per aquesta actitud de Ciutadans".
Lluís Batlló ha comentat que "Vox, Ciutadans i el PP estan lluitant pel mateix amb un discurs radical". Igualment ha comentat que "el paper de Vox és tota una incògnita". I ha conclòs que "la governabilitat vindrà pel que facin els partits nacionalistes, sobretot Esquerra Republicana". Josep Maria Balcells ha dit, per la seva banda, que "és lògic aquest posicionament, perquè Ciutadans pot robar vots als qui han estat en el govern i s'hi han cremat, per recuperar tot el desgast que ha tingut el Partit Popular i recuperar l'hegemonia de la dreta, cosa que, d'altra banda, també és revisable per l'aritmètica parlamentària després de les eleccions". A més, el periodista ha destacat que "Albert Rivera pretén competir directament amb Pedro Sánchez, cosa que el situa al costat del PP".
Toni Picó ha assegurat que, "parlant de pactes postelectorals, sembla que Ciutadans no estaria disposat a repetir la fórmula de govern d'Andalusia". En aquest context, l'advocat ha dit que "ens trobem amb una situació de blocs entre dreta i esquerra a nivell estatal, amb una diferència que era a favor de la dreta però que s'està escurçant". En un altre moment, l'exdiputat ha apuntat que "la possible formació del govern espanyol se n'anirà al juny o al juliol, tenint en compte que hi ha les municipals i europees 4 setmanes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 5 d'abril.

La pugna entre PP i Vox pel vot d’alternativa a Pedro Sánchez, amb la possibilitat que Ciutadans participi en una futura coalició, es combina amb els ponts i les barreres entre PSOE i Podem, que previsiblement no sumaran majoria. Això, sense excloure la investigació sobre una possible trama per impedir aquest possible bipartit. La qüestió de Catalunya i el possible paper decisiu dels partits independentistes, juntament amb el PNB, Coalició Canària i altres forces d’àmbit autonòmic, poden marcar tant els missatges de campanya com les necessàries aliances posteriors.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció