En directe

Plusvàlua dones

SOCIETAT

"En economia, és molt important la confiança"

Mercè Blanco, empresària del sector sanitari, Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, Joan Buscà, economista i analista polític, i Xavier Puigdollers,…

7 febrer 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Mercè Blanco, empresària del sector sanitari, Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, Joan Buscà, economista i analista polític, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, el moment actual de desacceleració econòmica, una realitat present a Europa, amb Itàlia en recessió i molta incertesa davant l’evolució dels propers mesos. Buscà ha assegurat que, "en economia, és molt important la confiança", i ha destacat el fet que "el Banc Central Europeu no hagi modificat els tipus d'interès, cosa que tranquil·litza la situació". En la mateixa línia, el també professor de la Universitat de Barcelona ha afegit que les previsions econòmiques "no són dolentes, precisament per la confiança empresarial".

D'altra banda, Puigdollers ha reivindicat "la visió humana de l'economia i les previsions, tenint en compte que moltes persones es veuen afectades per les crisis". Vila Abelló ha recordat que "els cicles econòmics són una realitat" que marca el ritme, alhora que ha expressat "dubtes per la possibilitat que es perdin molts llocs de treball a causa de la tecnologia que prescindeix de les persones". I Mercè Blanco ha reivindicat "que hi hagi canvis en el sistema que donin més protagonisme a l'àgora, al poble que opina i que decideix, ja que els responsables polítics sovint no els materialitzen".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 7 de febrer.
Les previsions de creixement a Espanya van a la baixa, després del producte interior brut del 2018, que va augmentar un 2,5 per cent, una dècima per sota de la previsió del govern, segons l’Institut d’Estadística. La importància de les tensions comercials que frenen l’economia mundial, juntament amb altres factors geopolítics, entre ells el proteccionisme (especialment als Estats Units) i el Brexit. L’evolució de l’ocupació i de l’atur, tant a l’Estat espanyol com al conjunt d’Europa, pot marcar igualment una tendència que impacti negativament a la societat, malgrat les bones dades de feina a temps complet, amb 463.000 llocs de treball més el 2018 i un 2,6 per cent més d’ocupació.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció