En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

"En el diàleg, cal que tothom surti de la seva zona de confort"

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, i Elisabeth Jiménez, secretària general del PP de Barcelona, han analitzat aquest divendres, des del…

25 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, i Elisabeth Jiménez, secretària general del PP de Barcelona, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el que poden ser les claus del nou marc de diàleg estable entre el govern espanyol i la Generalitat, amb obertura al fòrum bilateral i entre partits polítics des de la Moncloa, tot per intentar afrontar el conflicte polític. Capdevila ha destacat que "el fet que la gent segui a taula a parlar no ha de ser a priori dolent". Igualment ha comentat que "l'important són els fruits que se'n puguin treure i aconseguir tothom sigui capaç de sortir de la seva zona de confort". Com a conclusió, ha dit que "són benvingudes totes les opcions, incloent-hi les taules de partits, i parlar-ne, de tot i entre tots".
Per la seva banda, Mònica Lafuente s'ha mostrat "optimista, no només per aquesta reunió d'aquest divendres, sinó davant el fet que gent que veu les coses diferents, amb responsabilitat, decideix seure a la taula, certament sense posar línies vermelles perquè cadascú defensa el seu plantejament, uns l'autodeterminació i altres el marc legal vigent". També ha apuntat que "seria absurt seure en una taula amb un 155, perquè l'alçada es demostra parlant i no pas crispant", alhora que ha acusat "alguns partits de crispar". Finalment la dirigent socialista ha recordat que "la part independentista ja està en la legalitat i no se la salta, per exemple quan van al Tribunal Constitucional i ara que ja no parlen d'unilateralitat".
Elisabeth Jiménez ha explicat que "aquesta mena de diàleg que es vol fer és una escenificació, perquè fer-ho en el marc de l'Estatut i la Constitució no pot ser sense línies vermelles, que han de ser-hi". En aquesta línia, ha recordat que, "sense lleis, això és un caos" i que "no hi ha cap govern que hagi de seure amb algú que vol trencar les lleis". La dirigent popular ha assegurat que "el govern català també és espanyol i l'executiu d'Espanya és més", i ha qualificat "d'injust que es facin taules bilaterals".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 25 de gener.

Les dues parts busquen la manera d’encarrilar el suport de PDeCAT i Esquerra als Pressupostos de l’Estat, mentre la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo, el vicepresident català Pere Aragonès i la consellera Elsa Artadi s'han reunit aquest mateix divendres a Barcelona per concretar els acords. Per a l’executiu de Pedro Sánchez, el diàleg amb les forces polítiques que governen a Catalunya, en l’àmbit d’aquest territori i amb representació al Parlament, ha de ser sense sortir de la Constitució i l’Estatut. Per al govern català, també és necessari el nou fòrum de diàleg estable, ja que el reclamava des de fa temps per intentar trobar-hi una sortida política. En qualsevol cas, aquesta nova trobada a Barcelona pot ser clau perquè els comptes de l’Estat tirin en davant durant la seva tramitació al Congrés.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció