En directe

La Caravana

AQUESTA SETMANA

En la festa de sant Joan M. Vianney: el rector d'Ars explicat als joves

Coincidint amb la festa de sant Joan M. Vianney, us presentem el llibre Vianney, d’Ars. Estimar en temps de crisi, de Publicacions de l’Abadia de…

4 agost 2014

Redacció

Comparteix

Coincidint amb la festa de sant Joan M. Vianney, us presentem el llibre Vianney, d’Ars. Estimar en temps de crisi, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat. És la nova i agosarada proposta literària de Francesc Grané. En una obra breu, però d’una gran densitat, l’autor ens convida a descobrir un personatge cabdal en la història del cristianisme, un «gran místic» que ha estat massa sovint excessivament mitificat. «És un home d’una gran força —explica Grané—, que se situa en el moment conflictiu i dóna una resposta radicalment cristiana arrelada en l’espiritualitat més profunda de l’evangeli».

L’acostament del professor Francesc Grané a la figura del rector d’Ars neix arran d’un encàrrec editorial molt concret: presentar Vianney als joves. «Joan Maria Vianney va aparèixer com un recés al final de molts anys de treballar en la meva tesi doctoral —confessa—. I de seguida vaig pensar en els joves que tinc a la universitat, bona part dels quals no saben res de res sobre la vida cristiana, més enllà dels tòpics que corren

L’encàrrec es va convertir molt aviat en desafiament: «Calia imaginar un llibre que, a més d’explicar el rector d’Ars, fes una traducció no només del llenguatge pietós del segle XIX, difícil d’entendre a vegades per a un cristià convençut, sinó del conjunt d’experiències espirituals que hi apareixen.» Grané va optar pel diàleg obert i sense embuts entre aquests dos mons. Volia que els joves també tinguessin una paraula a dir. Esdevenen així un personatge més de l’obra: «Són les veus, els comentaris, les objeccions que hi posarien els meus alumnes, els meus nebots... He incorporat les crítiques que es fan habitualment a aquesta forma de vida, la d’un sacerdot, perquè és un text dirigit al cor, però també a un pensament que no en té prou amb vides exemplars, ja que les vides exemplars són qüestionades.» 

Pots llegir l'article sencer clicant aquí.

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció