En directe

Trotamundos

PAPA FRANCESC

En la festa del Corpus, el Papa recorda "els cristians que parteixen la vida per defensar la dignitat dels pobres"

El Papa ha presidit aquest dijous al vespre l’Eucaristia a la Plaça de la Basílica de Sant Joan del Laterà, la catedral de Roma, amb…

26 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha presidit aquest dijous al vespre l’Eucaristia a la Plaça de la Basílica de Sant Joan del Laterà, la catedral de Roma, amb motiu de la solemnitat del Corpus Christi, una festa que se celebrava a nivell universal però que, a Catalunya, queda traslladada a diumenge en ser dijous dia feiner. Després de la Missa presidida per Francesc, s'ha fet una processó fins a la basílica de Santa Maria la Major, amb la Custòdia i el Cos de Crist. 
En l'homilia de la celebració eucarística, el Sant Pare ha recordat les paraules "feu això que és el meu memorial", que constitueixen "el mandat de Crist als deixebles en el relat de la institució de l'Eucaristia" narrat per Sant Pau. Francesc ha destacat la importància d’alimentar i de partir el pa, com moltes persones han partit, per dir-ho així, tota la seva vida pels altres: "Quantes mares i quants pares, al costat del pa de cada dia tallat a la taula de casa, han partit el seu cor per fer créixer els seus fills i fer-los créixer bé! Quants cristians com a ciutadans responsables han partit la pròpia vida per defensar la dignitat de tothom, especialment dels més pobres, marginats i discriminats!"
En la mateixa línia, el pontífex ha afegit que aquestes persones "troben la força per fer tot això precisament en l’Eucaristia, en la potència d’amor del Senyor ressuscitat, que també avui parteix el pa per a nosaltres". El Sant Pare ha recordat també que "en realitat és Jesús el qui beneeix i parteix uns pans per satisfer totes aquestes persones, amb els cinc pans i els dos peixos portats pels deixebles". Igualment ha fet una crida als creients d’avui perquè "ofereixin els pocs pans i peixos que tenen i rebin de mans de Jesús el pa partit per distribuir-lo a tothom".
Missatge als catòlics alemanys
El Papa, d'altra banda, ha enviat un videomissatge adreçat als participants en el Congrés dels Catòlics Alemanys, se celebra des de dimecres a Leipzig i que continua fins diumenge. Els diu que aquest país centreeuropeu acull una gran cultura de l’entesa entre els creients de diverses confessions, de la qual els catòlics en són partícips. “Heus ací l’home” és el lema de la trobada, una frase que explica la capacitat d’aturar-se i de mirar l’altre amb atenció.
Francesc recorda que “tothom vol la comunió i la pau, i necessita una convivència pacífica”, i afegeix que “això només s’aconsegueix si assolim primer la pau interior i la serena harmonia amb el món, amb la creació i amb el creador”.El bisbe de Roma lamenta que tothom viu amb molta pressa i que, des de la contemplació i la pregària, trobem més familiaritat amb Déu, cosa que anima també la nostra misericòrdia, la del Pare i la dels fills. A partir del mateix lema, el Sant Pare reclama atenció i ajuda a l’home maltractat. Finalment demana "que es doni cada dia més espai a la veu dels pobres i els oprimits, alhora que invita a invocar l’Esperit Sant perquè ens ajudi a ser testimonis d’aquesta esperança que és Déu per a la humanitat".
Presència catalana aquesta setmana a Roma
Finalment destaquem que el president de la Federació de Cristians de Catalunya, Antoni Comas, lliurava personalment aquest dimecres passat, al papa Francesc, el llibre commemoratiu del 30è aniversari del ConcursBíblic de Catalunya, convocatpel grup Avant de Terrassa de la mateixa Federació. Comas ha fet també lliurament del primer exemplar de l’obra pòstuma del sacerdot i doctor en Teologia Moral Antoni Maria Oriol, titulat Nació. Antologia i Comentari de textos del Magisteri Pontifici contemporani sobre el fet nacional, editat per la Fundació Dr. Albert Bonet.
Francesc, en companyia del cardenal Lluís Martínez Sistach, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sàiz, s’ha apropat a la zona on es trobava el grup de catalans, que han pelegrinat aquesta setmana a Roma. A més d'Antoni Comas, també era present Jaume Vernet, president del Grup Avant de Terrassa, convocant del Concurs Bíblic de Catalunya. La trobada amb el Papa ha tingut lloc en el marc de l’exposició a Roma sobre els 30 anys del Concurs Bíblic. Durant els tres dies d’exposició, hi ha hagut també conferències pronunciades pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sàiz, sobre la Pedagogia del Concurs Bíblic, de Pere Joan Sureda, sobre els màrtirs de la Federació de Joves Cristians, i de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, sobre les Arrels Cristianes de Catalunya.
Paral•lelament a aquesta exposició sobre el Concurs Bíblic, n’hi ha hagut una altra, organitzada pel grup de Metges Cristians de Catalunya, sobre el beat Pere Tarrés i Claret, antic consiliari de la Federació de Joves Cristians de Catalunya. Durant la salutació al Papa, també ha estat present la consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 26 de maig.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

REFUGIATS

 

CARTA PRESÓ FEMENINA

 

LLIBRE REGAL DE LA CONSELLERA MERITXELL BORRÀS
 

 

POLÍTICA INTERNA ARGENTINA
 
PRESIDENT COSTA RICA
 

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció