En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

En la Jornada de les Comunicacions, el Papa diu que "les paraules poden construir ponts en els mons físic i digital"

La 50a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials ha estat aquest diumenge un dels temes tractats pel Papa després de la pregària del Regina Coeli.…

8 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La 50a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials ha estat aquest diumenge un dels temes tractats pel Papa després de la pregària del Regina Coeli. Sobre aquesta iniciativa anual, proposada pel Concili Ecumènic Vaticà II, Francesc ha recordat que "les paraules poden construir ponts entre les persones, les famílies, els grups socials i els pobles, cosa que és possible tant en el món físic com en el digital". En aquest context, ha saludat tots els treballadors de la comunicació i ha transmès el seu desig que la manera de comunicar a l'Església "tingui sempre un clar estil evangèlic, un estil que uneixi la veritat i la misericòrdia".

Encara sobre la Jornada de les Comunicacions Socials, el Sant Pare ha escrit precisament un missatge, amb la seva pròpia mà, als seguidors de la xarxa social d'Instagram. El breu text diu així: "A tu, que des de la gran comunitat digital em demanes benediccions i pregària, vull dir-te que seràs el do preciós en la meva pregària al Pare; i no t'oblidis de pregar per mi perquè sigui servidor de l'Evangeli de la Misericòrdia". D'altra banda, igualment a la Plaça de Sant Pere, el bisbe de Roma ha dedicat també aquest diumenge una salutació especial a les 'mares' del món, ja que a Itàlia, com en molts altres països, s'ha celebrat el seu dia.


El Regina Coeli d'aquest diumenge VII de Pasqua, també festa de l'Ascensió del Senyor, el pontífex ha reflexionat sobre el significat que té aquell gran esdeveniment en els nostres dies. Francesc ha dit que som testimonis de l'alegria de Déu no només amb paraules, sinó també en la vida quotidiana. "Aquest és el testimoni que cada diumenge hauria de sortir de les nostres esglésies per entrar durant la setmana a les cases, a les oficines, a l'escola, en els llocs de trobada i de diversió, als hospitals, a les presons", ha comentat. 

Davant d'una multitud de fidels que eren al Vaticà per resar la pregària pasqual a la Mare de Déu, el Papa ha assegurat que aquesta missió anunciadora té un secret, que és la presència del Senyor ressuscitat que, amb el do de l'Esperit Sant, obre la nostra ment i el nostre cor per anunciar el seu amor i la seva misericòrdia, també en els ambients més inesperats de la nostra vida. Ha exclamat que "Déu amb nosaltres no ens deixa sols". I finalment ha invitat tothom a mirar endavant per reconèixer el nostre futur, que té, davant l'Ascensió de Jesús, la promesa de la nostra participació en la vida amb Déu.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció