En directe

La Caravana

PROGRAMES

"En les Municipals, els electors es preocuparan per la seva ciutat"

Dani Planàs, coordinador d'Acció Política de Demòcrates, Guillem López, número 7 de la llista de Jordi Graupera a les municipals de Barcelona, i Josep María…

3 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Dani Planàs, coordinador d'Acció Política de Demòcrates, Guillem López, número 7 de la llista de Jordi Graupera a les municipals de Barcelona, i Josep María Cano, diputat de Ciutadans al Parlament, han analitzat aquest dijous, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', les noves maneres de fer política i d’oferir missatges, tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya. Cano ha dit que, "en les Municipals, els electors es preocuparan per la seva ciutat, tot i que tot dependrà de l'actitud dels polítics". En aquesta línia, ha afegit que "no s'han de polaritzar les eleccions en funció de l'independentisme, perquè seria un error". El també regidor a Premià de Mar ha conclòs que "els veïns dels nostres pobles i ciutats estan molt cansats del procés sobiranista".
Per la seva banda, Dani Planàs ha explicat que "la gent està cansada, però no necessàriament del procés, com es va veure a les eleccions del 21D". Igualment ha recordat que "potser més que cansament, el que hi ha és una pregunta sobre les raons del fet que no s'avanci en el procés". Guillem López, en una línia semblant, ha destacat que "aquestes eleccions del 26 de maig no són plebiscitàries, tal i com estan plantejades, i l'independentisme no està segurament en condicions de discutir en el debat sobre 'sí' o 'no' a la independència".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 3 de gener.

De cara a les eleccions municipals, són moltes les forces polítiques que presenten candidats independents i fins i tot llistes que no són pròpiament de partit. És el cas de Manuel Valls i Jordi Graupera a Barcelona, amb l’independent Josep Bou pel PP també a la capital catalana. El trencament del bipartidisme i les últimes sacsejades, amb la irrupció de Vox a Andalusia, fan concebre de manera diferent la relació entre els dirigents i els ciutadans en un moment especialment difícil per la manca de credibilitat del sistema en molts sectors socials i per la crisi de lideratges. És per això que hem plantejat la necessitat de fer els ajustos o reformes que es necessiten per millorar la qualitat de l’actual democràcia, davant uns comicis locals i europeus que generen una nova incògnita sobre l’abstenció i la fragmentació.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024