En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

En l'inici del judici contra el procés, els bisbes catalans demanen “diàleg, respecte mutu i magnanimitat”

En el comunicat de la reunió número 229 de la ConferènciaEpiscopal Tarraconense, que s’ha fet els dies 11 i 12 de febrer, els bisbescatalans han…

13 febrer 2019

Redacció

Comparteix

En el comunicat de la reunió número 229 de la ConferènciaEpiscopal Tarraconense, que s’ha fet els dies 11 i 12 de febrer, els bisbescatalans han valorat novament la situació política i social que es viu aquestsdies, coincidint amb l’inici del judici contra els líders independentistes; unjudici, han recordat els bisbes, “que té una gran transcendència per a laconvivència del nostre país”. Els bisbes catalans recorden “que sempre caldràdiàleg, respecte mutu i magnanimitat en la recerca de gestos concrets per a lareconciliació, ni que sigui amb sacrificis per part de tots, que serà el queens durà a la concòrdia i la pau social”.

En la seva nota, els bisbes recorden que els cristians sónun poble cridat a contribuir a la pacificació personal i social. “Seguint elmagisteri del papa Francesc, desitgem abatre murs i construir ponts.”

A banda de la situació política, els bisbes catalans hantractat altres qüestions. Així, han aprovat l’edició de La música de laLitúrgia de les Hores, preparada per la secció de Música de la ComissióInterdiocesana de Litúrgia, que proposa unes melodies senzilles per fomentar elcant de la Litúrgia de les Hores. També s’ha presentat el Curs de formació d’acompanyantsespirituals laics, promogut per les delegacions d’apostolat seglar que s’iniciaràl’1 de setembre vinent i durarà fins a l’1 de juny del 2020. Per al proper mesd’octubre es prepara el Mes Missioner Extraordinari, que, entre d’altres coses,comptarà amb una trobada juvenil la vigília de la Jornada del Domund.

Durant la reunió 229 de la Conferència EpiscopalTarraconense també s’ha fet una trobada conjunta amb els delegats de joventut ide pastoral vocacional dels bisbats de Catalunya, així com amb la vocalia depastoral de joves i vocacional de la Unió de Religiosos de Catalunya. S’hatractat de manera àmplia de quina manera les diòcesis catalanes poden acollir irealitzar les propostes de l’últim Sínode de bisbes sobre Els joves, la fe i eldiscerniment vocacional.

Els bisbes també han emès una nota sobre la protecció delsmenors

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció