En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

En l'inici del judici contra el procés, els bisbes catalans demanen “diàleg, respecte mutu i magnanimitat”

En el comunicat de la reunió número 229 de la ConferènciaEpiscopal Tarraconense, que s’ha fet els dies 11 i 12 de febrer, els bisbescatalans han…

13 febrer 2019

Redacció

Comparteix

En el comunicat de la reunió número 229 de la ConferènciaEpiscopal Tarraconense, que s’ha fet els dies 11 i 12 de febrer, els bisbescatalans han valorat novament la situació política i social que es viu aquestsdies, coincidint amb l’inici del judici contra els líders independentistes; unjudici, han recordat els bisbes, “que té una gran transcendència per a laconvivència del nostre país”. Els bisbes catalans recorden “que sempre caldràdiàleg, respecte mutu i magnanimitat en la recerca de gestos concrets per a lareconciliació, ni que sigui amb sacrificis per part de tots, que serà el queens durà a la concòrdia i la pau social”.

En la seva nota, els bisbes recorden que els cristians sónun poble cridat a contribuir a la pacificació personal i social. “Seguint elmagisteri del papa Francesc, desitgem abatre murs i construir ponts.”

A banda de la situació política, els bisbes catalans hantractat altres qüestions. Així, han aprovat l’edició de La música de laLitúrgia de les Hores, preparada per la secció de Música de la ComissióInterdiocesana de Litúrgia, que proposa unes melodies senzilles per fomentar elcant de la Litúrgia de les Hores. També s’ha presentat el Curs de formació d’acompanyantsespirituals laics, promogut per les delegacions d’apostolat seglar que s’iniciaràl’1 de setembre vinent i durarà fins a l’1 de juny del 2020. Per al proper mesd’octubre es prepara el Mes Missioner Extraordinari, que, entre d’altres coses,comptarà amb una trobada juvenil la vigília de la Jornada del Domund.

Durant la reunió 229 de la Conferència EpiscopalTarraconense també s’ha fet una trobada conjunta amb els delegats de joventut ide pastoral vocacional dels bisbats de Catalunya, així com amb la vocalia depastoral de joves i vocacional de la Unió de Religiosos de Catalunya. S’hatractat de manera àmplia de quina manera les diòcesis catalanes poden acollir irealitzar les propostes de l’últim Sínode de bisbes sobre Els joves, la fe i eldiscerniment vocacional.

Els bisbes també han emès una nota sobre la protecció delsmenors

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció