En directe

El rosari

PROGRAMES

"En política, es prioritza el que és urgent sobre allò important"

Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, i Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, han analitzat aquest dimarts,…

23 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, i Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política i social a França un any i mig després de l'arribada d'Emmanuel Macron a la Presidència i mentre viu el seu moment més baix de popularitat. Torrens ha lamentat que "ara, en política, es prioritza el que és urgent sobre allò important, cosa que malmet tot un país". Pacheco ha destacat que "Macron es va presentar amb un moviment que es diu En Marxa, sense estructura de partit ni definició ideològica forta, amb una amalgama ideològica molt diluïda". En un altre moment, ha comentat que "caldrà veure si aguanta fisicament els cinc anys de president, perquè hi ha rumors que diuen que està malalt, i aquesta Magistratura està sotmesa a molta pressió". D'altra banda, Torrens ha destacat que "les eleccions europees del 26 de maig seran important, perquè és quan la gent se sent més lliure i vota la pura ideologia, cosa que fa por perquè poden pujar els extremismes de dreta o d'esquerra".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 23 d'octubre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la situació política i social a França enmig de la crisi de popularitat d’Emmanuel Macron, que vol rellançar la seva Presidència un any i mig després d’arribar-hi. S'han produït anvis en el govern enmig dels difícils equilibris d’un Macronisme entre la dreta i l’esquerra, entre el liberalisme i el reformisme. Després de la dimissió irrevocable de Gérard Collomb a Interior, substituït per Gérard Castaner el president de la República situa Frank Riester (conseravdor de la línia d’Alain Juppé) com a ministre de Cultura, mentre que l’exsocialista Didier Guillaume (antic cap de Campanya de Manuel Valls) passa a Agricultura. A més, el ministre de Canvis Ecològics és Michel Blanquer i la metgessa Agnès Buzyn passa a ser nova ministra de Sanitat.

A més, Macron ha decidit recórrer a la memòria històrica i al patriotisme, en un fet sense precedents: Visitarà del 4 al 9 de novembre els llocs més castigats per la Primera Guerra Mundial, a les portes del centenari de la signatura de l’armistici que va posar fi a un conflicte que va dessagnar Europa entre 1914 i 1918. Són moltes les incògnites d’un líder, Emmanuel Macron, que també afecta l’estabilitat i el projecte de la Unió Europea.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció