En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"En política, es prioritza el que és urgent sobre allò important"

Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, i Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, han analitzat aquest dimarts,…

23 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, i Jordi Pacheco, degà del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política i social a França un any i mig després de l'arribada d'Emmanuel Macron a la Presidència i mentre viu el seu moment més baix de popularitat. Torrens ha lamentat que "ara, en política, es prioritza el que és urgent sobre allò important, cosa que malmet tot un país". Pacheco ha destacat que "Macron es va presentar amb un moviment que es diu En Marxa, sense estructura de partit ni definició ideològica forta, amb una amalgama ideològica molt diluïda". En un altre moment, ha comentat que "caldrà veure si aguanta fisicament els cinc anys de president, perquè hi ha rumors que diuen que està malalt, i aquesta Magistratura està sotmesa a molta pressió". D'altra banda, Torrens ha destacat que "les eleccions europees del 26 de maig seran important, perquè és quan la gent se sent més lliure i vota la pura ideologia, cosa que fa por perquè poden pujar els extremismes de dreta o d'esquerra".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 23 d'octubre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la situació política i social a França enmig de la crisi de popularitat d’Emmanuel Macron, que vol rellançar la seva Presidència un any i mig després d’arribar-hi. S'han produït anvis en el govern enmig dels difícils equilibris d’un Macronisme entre la dreta i l’esquerra, entre el liberalisme i el reformisme. Després de la dimissió irrevocable de Gérard Collomb a Interior, substituït per Gérard Castaner el president de la República situa Frank Riester (conseravdor de la línia d’Alain Juppé) com a ministre de Cultura, mentre que l’exsocialista Didier Guillaume (antic cap de Campanya de Manuel Valls) passa a Agricultura. A més, el ministre de Canvis Ecològics és Michel Blanquer i la metgessa Agnès Buzyn passa a ser nova ministra de Sanitat.

A més, Macron ha decidit recórrer a la memòria històrica i al patriotisme, en un fet sense precedents: Visitarà del 4 al 9 de novembre els llocs més castigats per la Primera Guerra Mundial, a les portes del centenari de la signatura de l’armistici que va posar fi a un conflicte que va dessagnar Europa entre 1914 i 1918. Són moltes les incògnites d’un líder, Emmanuel Macron, que també afecta l’estabilitat i el projecte de la Unió Europea.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció