En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

En quin moment de la pandèmia estem?

S’han relaxat aquesta setmana algunes mesures restrictives a casa nostra i ja poden obrir el centres comercials entre setmana. A més, s’ha ampliat l’horari ininterrumput…

10 març 2021

Comparteix
S’han relaxat aquesta setmana algunes mesures restrictives a casa nostra i ja poden obrir el centres comercials entre setmana. A més, s’ha ampliat l’horari ininterrumput del servei de la restauració, la mateixa setmana en què ja s’està parlant d’aixecar el confinament perimetral de cara a Setmana Santa.  Aquest dimecres en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el metge investigador de la Universitat de Leicester i de la Universitat Oberta de Catalunya Salvador Macip ha valorat la situació de cara al Mobile World Congress, programat per al juny a Barcelona.
Un dia més, en qualsevol cas, segueix baixant la pressió hospitalària a Catalunya a causa del covid-19. Aquest dimecres hi ha 33 pacients menys a planta (1.552) i 21 menys a les UCI (481), tot i que s'han notificat 1.202 contagis nous i 28 defuncions. El risc de rebrot baixa de 3 punts (195) i la Rt es manté estable (0,92). Macip ha dit que “ara mateix estem bé, però la situació és de precaució”. A més, el metge ha assegurat que “hem de vigilar el que fem” i que “les xifres varien segons el nostre comportament”. Amb tot plegat, segons Macip, “la clau és que, quan hi hagi una quarta onada, estiguem en el màxim de vacunats possible”.
D’altra banda, sobre la celebració o no del Mobile World Congres entre el 28 de juny i l'1 de juliol a Barcelona i l'Hospitalet, Salvador Macip ha afirmat que, “si tinguèssim el nivell de vacunació del Regne Unit, es podria fer”. El metge s’ha mostrat “partidari a posposar-lo per a més endavant”, perquè troba “arriscat que es faci en aquests moments perquè no sabem com estarem al juny”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció