En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Encara més pobresa energètica amb pujades de preus

Aquest dimarts, des de Ràdio Estel, preguntem: Què creus que es pot fer per evitar les pujades desorbitades en el preu de la llum? -…

23 gener 2017

Redacció

Comparteix
Aquest dimarts, des de Ràdio Estel, preguntem:
Què creus que es pot fer per evitar les pujades desorbitades en el preu de la llum?
- Augmentar els controls i, si cal, actuar judicialment.
- Posar un sostre de preu o un percentatge màxim d’increment.
- Fer més pressió social, amb protestes com ara apagades massives.
A partir de les 19.25 hores, en el programa El Mirador de l'actualitat, analitzarem la pobresa energètica, aguditzada per la previsió que el rebut de la llum pugi 100 euros el 2017, segons el govern espanyol, tot just quan fa més fred i quan l’electricitat val ara el doble que fa un any:
- Possibilitats de moderar aquesta tendència des de l’executiu, a través de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).
- A Catalunya, front comú de totes les administracions davant la pobresa energètica. Generalitat, diputacions i ajuntaments han signat un nou conveni per exigir que les companyies es facin corresponsables de les despeses de gas i electricitat de les famílies vulnerables, assumint almenys al 50% d'aquestes despeses, ja sigui amb descomptes o condonant el deute. 
En el col·loqui, participaran  Josep Vila Abelló, economista i fundador del Grup Sènior del Col·legi d’Economistes,  Eduard Sala, responsable d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, i un representant d'Aliança contra la Pobressa Energètica (APE). 

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció