En directe

Cocodril Club

SOCIETAT

Encara més pobresa energètica amb pujades de preus

Aquest dimarts, des de Ràdio Estel, preguntem: Què creus que es pot fer per evitar les pujades desorbitades en el preu de la llum? -…

23 gener 2017

Redacció

Comparteix
Aquest dimarts, des de Ràdio Estel, preguntem:
Què creus que es pot fer per evitar les pujades desorbitades en el preu de la llum?
- Augmentar els controls i, si cal, actuar judicialment.
- Posar un sostre de preu o un percentatge màxim d’increment.
- Fer més pressió social, amb protestes com ara apagades massives.
A partir de les 19.25 hores, en el programa El Mirador de l'actualitat, analitzarem la pobresa energètica, aguditzada per la previsió que el rebut de la llum pugi 100 euros el 2017, segons el govern espanyol, tot just quan fa més fred i quan l’electricitat val ara el doble que fa un any:
- Possibilitats de moderar aquesta tendència des de l’executiu, a través de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).
- A Catalunya, front comú de totes les administracions davant la pobresa energètica. Generalitat, diputacions i ajuntaments han signat un nou conveni per exigir que les companyies es facin corresponsables de les despeses de gas i electricitat de les famílies vulnerables, assumint almenys al 50% d'aquestes despeses, ja sigui amb descomptes o condonant el deute. 
En el col·loqui, participaran  Josep Vila Abelló, economista i fundador del Grup Sènior del Col·legi d’Economistes,  Eduard Sala, responsable d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, i un representant d'Aliança contra la Pobressa Energètica (APE). 

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció