En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Enquesta: Creus que el compromís i la generositat estan en crisi? Francina Alsina: "La crisi ha fet aflorar la generositat"

Podeu opinar a l’enquesta d’aquesta setmana, a la part dreta del web radioestel.cat: “Creieu que els valors del compromís i la generositat estan en crisi?”. …

20 març 2015

Redacció

Comparteix
Podeu opinar a l’enquesta d’aquesta setmana, a la part dreta del web radioestel.cat: “Creieu que els valors del compromís i la generositat estan en crisi?”. 

Per cloure la setmana hem conversat amb Francina Alsina, presidenta Federació Voluntariat Social: “La societat cada vegada és més generosa. Si la crisi ha aportat alguna cosa positiva es que ha fet aflorar aquesta generositat”.
La crisi ha despertat la consciència de molts ciutadans: “Durant els anys de bonança la pobresa va créixer. Ha calgut que arribes la maleïda crisis, que jo senti a la meva carn la precarietat, perquè surti de mi”, ha dit Francina Alsina aquest divendres, que afegia: “Si en alguna cosa sóc una mica millor és gràcies al voluntariat. Em va fer descobrir una realitat que ignorava”.
Escolta l'entrevista a Francina Alsina (minut 32)

Hem parlat aquest dimecres de compromís religiós amb el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Josep Maria Turull, que subscriu que el compromís està “en una certa crisi”. 
“Malgrat tot, gràcies a Déu segueix havent grans testimonis de gent molt compromesa que creu que val la pena donar tota la vida per un compromís.”, ha declarat Mossèn Turull a Fórmula Estel.
La falta de compromís afecta també a la vocació: “Quan els seminaristes diuen que se senten cridats a ser capellans la gent diu: “Ui, i per tota la vida?”. Mn. Turull ha comprovat que aquest qüestionament no interfereix, sinó que enforteix la vocació, i que com més compromís, més possibilitats té la persona de ser feliç i fer feliç als altres.
Josep Maria Turull veu en l’exemple la millor forma de cridar a la vocació i a la fe: “Els testimonis impacten, arrosseguen, i fan veure que allò que semblava impossible és possible i és capaç d’omplir de joia i sentit la pròpia vida”
Escolta l’entrevista a Josep Maria Turull (minut 32)
Hem començat El pitjor del pitjor amb Silvia Urbina, encarregada de comunicació i administració de Justícia i Pau, que constata: “En el tercer sector hi ha un augment, tant de voluntariat com de donacions, sobretot en entitats més assistencials, com Càritas, Banc d’Aliments...”.
La portaveu de Justicia i Pau ha traçat la línia entre generositat i compromís: “Anem cap a la solidaritat: ho veiem per Nadal, que a tothom se li desperta aquestes ganes d’ajudar a algú, però després se’n va. Crec que hauríem d’anar més cap a un compromís social
Urbina ha insistint en el fet de superar la immediatesa assistencial: “Si volem transformar les causes que ens han portat a aquesta situació, no només hem de tapar forats: hem de transformar no només les coses, sinó nosaltres mateixos. No és un camí fàcil, i a més és molt llarg”.
La representant d’aquesta entitat cristiana també ha mirat portes endins: “Les entitats del tercer sector hem d’aprendre a canalitzar aquestes ganes de la gent de canviar les coses. Quan ens ve algú, saber acollir-ho com a voluntari. Transformar amb ell”, proposava Urbina.
Escolta l’entrevista a Silvia Urbina (40’ 00’’)

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció