En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Enquesta: Creus que el compromís i la generositat estan en crisi? Francina Alsina: "La crisi ha fet aflorar la generositat"

Podeu opinar a l’enquesta d’aquesta setmana, a la part dreta del web radioestel.cat: “Creieu que els valors del compromís i la generositat estan en crisi?”. …

20 març 2015

Redacció

Comparteix
Podeu opinar a l’enquesta d’aquesta setmana, a la part dreta del web radioestel.cat: “Creieu que els valors del compromís i la generositat estan en crisi?”. 

Per cloure la setmana hem conversat amb Francina Alsina, presidenta Federació Voluntariat Social: “La societat cada vegada és més generosa. Si la crisi ha aportat alguna cosa positiva es que ha fet aflorar aquesta generositat”.
La crisi ha despertat la consciència de molts ciutadans: “Durant els anys de bonança la pobresa va créixer. Ha calgut que arribes la maleïda crisis, que jo senti a la meva carn la precarietat, perquè surti de mi”, ha dit Francina Alsina aquest divendres, que afegia: “Si en alguna cosa sóc una mica millor és gràcies al voluntariat. Em va fer descobrir una realitat que ignorava”.
Escolta l'entrevista a Francina Alsina (minut 32)

Hem parlat aquest dimecres de compromís religiós amb el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Josep Maria Turull, que subscriu que el compromís està “en una certa crisi”. 
“Malgrat tot, gràcies a Déu segueix havent grans testimonis de gent molt compromesa que creu que val la pena donar tota la vida per un compromís.”, ha declarat Mossèn Turull a Fórmula Estel.
La falta de compromís afecta també a la vocació: “Quan els seminaristes diuen que se senten cridats a ser capellans la gent diu: “Ui, i per tota la vida?”. Mn. Turull ha comprovat que aquest qüestionament no interfereix, sinó que enforteix la vocació, i que com més compromís, més possibilitats té la persona de ser feliç i fer feliç als altres.
Josep Maria Turull veu en l’exemple la millor forma de cridar a la vocació i a la fe: “Els testimonis impacten, arrosseguen, i fan veure que allò que semblava impossible és possible i és capaç d’omplir de joia i sentit la pròpia vida”
Escolta l’entrevista a Josep Maria Turull (minut 32)
Hem començat El pitjor del pitjor amb Silvia Urbina, encarregada de comunicació i administració de Justícia i Pau, que constata: “En el tercer sector hi ha un augment, tant de voluntariat com de donacions, sobretot en entitats més assistencials, com Càritas, Banc d’Aliments...”.
La portaveu de Justicia i Pau ha traçat la línia entre generositat i compromís: “Anem cap a la solidaritat: ho veiem per Nadal, que a tothom se li desperta aquestes ganes d’ajudar a algú, però després se’n va. Crec que hauríem d’anar més cap a un compromís social
Urbina ha insistint en el fet de superar la immediatesa assistencial: “Si volem transformar les causes que ens han portat a aquesta situació, no només hem de tapar forats: hem de transformar no només les coses, sinó nosaltres mateixos. No és un camí fàcil, i a més és molt llarg”.
La representant d’aquesta entitat cristiana també ha mirat portes endins: “Les entitats del tercer sector hem d’aprendre a canalitzar aquestes ganes de la gent de canviar les coses. Quan ens ve algú, saber acollir-ho com a voluntari. Transformar amb ell”, proposava Urbina.
Escolta l’entrevista a Silvia Urbina (40’ 00’’)

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció