En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Enquesta: Creus que el compromís i la generositat estan en crisi? Francina Alsina: "La crisi ha fet aflorar la generositat"

Podeu opinar a l’enquesta d’aquesta setmana, a la part dreta del web radioestel.cat: “Creieu que els valors del compromís i la generositat estan en crisi?”. …

20 març 2015

Redacció

Comparteix
Podeu opinar a l’enquesta d’aquesta setmana, a la part dreta del web radioestel.cat: “Creieu que els valors del compromís i la generositat estan en crisi?”. 

Per cloure la setmana hem conversat amb Francina Alsina, presidenta Federació Voluntariat Social: “La societat cada vegada és més generosa. Si la crisi ha aportat alguna cosa positiva es que ha fet aflorar aquesta generositat”.
La crisi ha despertat la consciència de molts ciutadans: “Durant els anys de bonança la pobresa va créixer. Ha calgut que arribes la maleïda crisis, que jo senti a la meva carn la precarietat, perquè surti de mi”, ha dit Francina Alsina aquest divendres, que afegia: “Si en alguna cosa sóc una mica millor és gràcies al voluntariat. Em va fer descobrir una realitat que ignorava”.
Escolta l'entrevista a Francina Alsina (minut 32)

Hem parlat aquest dimecres de compromís religiós amb el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Josep Maria Turull, que subscriu que el compromís està “en una certa crisi”. 
“Malgrat tot, gràcies a Déu segueix havent grans testimonis de gent molt compromesa que creu que val la pena donar tota la vida per un compromís.”, ha declarat Mossèn Turull a Fórmula Estel.
La falta de compromís afecta també a la vocació: “Quan els seminaristes diuen que se senten cridats a ser capellans la gent diu: “Ui, i per tota la vida?”. Mn. Turull ha comprovat que aquest qüestionament no interfereix, sinó que enforteix la vocació, i que com més compromís, més possibilitats té la persona de ser feliç i fer feliç als altres.
Josep Maria Turull veu en l’exemple la millor forma de cridar a la vocació i a la fe: “Els testimonis impacten, arrosseguen, i fan veure que allò que semblava impossible és possible i és capaç d’omplir de joia i sentit la pròpia vida”
Escolta l’entrevista a Josep Maria Turull (minut 32)
Hem començat El pitjor del pitjor amb Silvia Urbina, encarregada de comunicació i administració de Justícia i Pau, que constata: “En el tercer sector hi ha un augment, tant de voluntariat com de donacions, sobretot en entitats més assistencials, com Càritas, Banc d’Aliments...”.
La portaveu de Justicia i Pau ha traçat la línia entre generositat i compromís: “Anem cap a la solidaritat: ho veiem per Nadal, que a tothom se li desperta aquestes ganes d’ajudar a algú, però després se’n va. Crec que hauríem d’anar més cap a un compromís social
Urbina ha insistint en el fet de superar la immediatesa assistencial: “Si volem transformar les causes que ens han portat a aquesta situació, no només hem de tapar forats: hem de transformar no només les coses, sinó nosaltres mateixos. No és un camí fàcil, i a més és molt llarg”.
La representant d’aquesta entitat cristiana també ha mirat portes endins: “Les entitats del tercer sector hem d’aprendre a canalitzar aquestes ganes de la gent de canviar les coses. Quan ens ve algú, saber acollir-ho com a voluntari. Transformar amb ell”, proposava Urbina.
Escolta l’entrevista a Silvia Urbina (40’ 00’’)

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció