En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Enric Planas, Premi Bravo Especial de l'Episcopat espanyol, diu que "treballar al Vaticà dóna una òptica molt diferent"

El sacerdot català Enric Planas, de 76 anys amb més de 30 treballant al Vaticà i una carrera dedicada ala comunicació, ha guanyat el Premi…

16 desembre 2014

Redacció

Comparteix
El sacerdot català Enric Planas, de 76 anys amb més de 30 treballant al Vaticà i una carrera dedicada ala comunicació, ha guanyat el Premi Bravo Especial per tota la seva trajectòria. És un dels guardonats amb aquests reconeixements que fa públics cada any la Comissió de Mitjans de Comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola. En una entrevista aquest dimarts a Fórmula Estel, de Ràdio Estel, Monsenyor Planas ha explicat que, gairebé una dècada després de deixar la Santa Seu, continua "treballant en el món de la comunicació, aquí a Catalunya i també al Vaticà o fins i tot a l'Amèrica Llatina". El prevere ha assegurat que va ser molt agradable per a ell rebre la notícia del premi, alhora que ha afegit que allò que més li ha satisfet "és que no hi hagués cap vot en contra dins el jurat". 
Enric Planas, nascut a Barcelona el 26 de maig de 1938, ha explicat que "treballar al Vaticà dóna una òptica molt diferent en relació amb allò que es veu des de fora, perquè es descobreix que hi ha gent amb molt de talent i es viu un ambient que dóna molta sensació de premi, d'arribar al top, pel fet de viure i treballar tan a prop del Papa". De Francesc, l'actual pontífex, Enric Planas ha comentat que, quan el va conèixer a Buenos Aires, es va quedar "amb la impressió que era una persona molt seriosa, molt directa i expeditiva en les decisions i amb una gran memòria, com també un home gens condicionat per la qüestió jeràrquica, perquè anava directament a la persona i a afrontar cada realitat".
El sacerdot Enric Planas, que també ha estat director de la Filmoteca Vaticana, és un dels impulsors de la Xarxa Informàtica de l'Església a l'Amèrica Llatina (RIIAL), "una infraestructura tecnològica que respon a la intuïció d'un significat, que és el de la informàtica entesa com un gran instrument per impulsar la comunicació eclesial", ha explicat. Aquesta gran obra, segons Monsenyor Planas, "s'ha omplert de continguts per configurar un sistema que ha funcionat molt bé, pensant en la unió de les Esglésies llatinoamericanes". Enric Planas, ordenat sacerdot el 30 de gener de 1972, havia estudiat Enginyeria Química a l'Institut Químic de Sarrià, a Barcelona, i Periodisme a l'Escola de l'Església, a Madrid. Després de ser el primer director del Secretariat de la Comissió de Mitjans de la Conferència Episcopal Espanyola (1968-1972), va ser destinat al Vaticà per treballar al Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials.
Es pot escoltar aquí (des del minut 29'00") tota l'entrevista a Enric Planas.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció