En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Enrique Sanz, nou degà de la Facultat de Teologia de Comillas: "La pregunta per Déu i pel fet religiós està ben vigent"

El rector de la Universitat Pontifícia de Comillas acaba de nomenar el jesuïta Enrique Sanz Giménez-Rico nou degà de la Facultat de Teologia i de…

30 gener 2015

Comparteix
El rector de la Universitat Pontifícia de Comillas acaba de nomenar el jesuïta Enrique Sanz Giménez-Rico nou degà de la Facultat de Teologia i de la Facultat de Dret Canònic. La presa de possessió, que va tenir lloc el 21 de gener passat a l’aula magna del Campus de Cantoblanco, va servir per substituir Gabino Uríbarri, que havia estat sis anys en el càrrec. Sanz Giménez-Rico ha explicat aquest divendres, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que el càrrec “és una responsabilitat, però també una satisfacció pel fet de poder treballar en dues facultats imprescindibles dins la Universitat de Comillas, que posa a la disposició dels seus estudis Teologia i Dret Canònic tots els mitjans per fer la feina en l’àmbit acadèmic, la investigació i la transmissió de coneixements en altres nivells”. En aquesta línia, també ha valorat molt positivament “el claustre de professors, que igualment dóna gran satisfacció”.
 
El nou degà de la Facultat de Teologia de Comillas ha recordat que “existeix un corrent de secularització a Europa, però alhora la pregunta per Déu i per la dimensió religiosa de la vida està ben vigent”. En aquest sentit, Enrique Sanz ha destacat que “estem en un moment de creixement dels alumnes de Teologia i Dret Canònic, d’una banda pel lleuger augment dels candidats al sacerdoci i, d’altra banda, sobretot per l’interès de laics i laiques per la teologia i per altres temes que, tot i que no tinguin a veure directament amb la religió o l’espiritualitat, atrauen molta gent”.
Sanz Giménez-Rico, d’altra banda, ha explicat que el moment actual ha obligat la Universitat Pontifícia de Comillas ha buscar solucions a problemàtiques noves. “A la Facultat de Teologia, hem notat, d’una banda, la crisi que ha perjudicat l’economia de moltes persones i famílies els últims anys, cosa que afecta seminaris, congregacions religioses i altres obres eclesials, i alhora veiem que hi ha un creixent interès de molts tipus de persones per la teologia”, ha assegurat. El degà ha dit que, davant aquesta realitat, la Facultat de Teologia i la de Dret Canònic estan fent “un esforç generós per adaptar-se a les necessitats d’aquelles persones que estan demanant aquesta formació i no poden seguir el ritme habitualment establert, perquè la seva situació familiar i personal sovint no els facilita seguir, per exemple, cursos al matí o classes concentrades”. Sanz ha conclòs que ara es busquen “ofertes alternatives, amb sessions a la tarda i altres propostes”.
L’interès per la Teologia i els fenòmens religiosos és, segons també ha recordat el nou degà de Teologia i Dret Canònic de la Pontifícia de Comillas, una realitat sense fronteres. “Tenim estudiants de 53 nacionalitats en teologia i en dret canònic, gairebé de tots els continents. Cada vegada vénen més de països emergents, perquè pertanyen a congregacions o bé perquè són de diòcesis d’aquells països, i això, en els diferents graus i llicenciatures, és una riquesa, perquè també fan una inversió per a nosaltres. Estem molt satisfets per aquest enriquiment”, ha explicat.
Enrique Sanz Giménez-Rico, jesuïta des de l’any 1984 i sacerdot des del 1996, és llicenciat en Filologia Bíblica per la Pontifícia de Salamanca, llicenciat en Re Biblica pel Pontificium Institutum Biblicum d’Urbe (Itàlia) i doctor en Teologia per la Universitat Pontifícia de Comillas. Des del 2001, treballa com a professor de Comillas, i ha estat vicedegà de la Facultat de Teologia entre els anys 2009 i 2012. D’altra banda, va ser director de la revista de teologia pastoral ‘Sal Terrae’ entre 2001 i 2012.
Es pot escoltar aquí (des del minut 24'00) tota l'entrevista a Enrique Sanz Giménez-Rico.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció