En directe

Sense distància

ESGLÉSIA CATALUNYA

Entitats cristianes es refermen en el dret a decidir de Catalunya

Diverses entitats cristianes van reunir ahir al vespre a Barcelona prop de 400 persones a favor del dret a decidir de Catalunya. Amb el lema…

8 juliol 2014

Comparteix

Diverses entitats cristianes van reunir ahir al vespre a Barcelona prop de 400 persones a favor del dret a decidir de Catalunya. Amb el lema "Cristians pel dret a decidir", es va fer una trobada amb debat sobre el dret de Catalunya a votar lliurement sobre el seu futur polític.

Segons molts dels qui van intervenir, la doctrina social de l'Església reconeix el dret a l'autodeterminació dels pobles i el respecte a la llibertat d'elecció i d'autogovern de totes les nacions.

El teòleg i sacerdot Xavier Morlans va repassar la doctrina de l'Església sobre la qüestió i es van recordar també paraules tant dels bisbes catalans com del papa Joan Pau II o el Concili Vaticà II a favor d'aquests drets nacionals. També es van fer referències a textos dels bisbes espanyols que negaven aquest dret.

L'expresident del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, va dir que el procés català té força per la seva gent de base i espera que l'Onze de Setembre en sigui una nova demostració.

A l'acte també hi van participar el periodista i comissari dels actes del Tercer Centenari, Miquel Calçada, i la monja teresiana i escriptora Victòria Molins. Tots van remarcar la força dels cristians per tenir esperança en el procés. A la trobada, que es va celebrar al CaixaForum, hi van participar, a més, el músic Natxo Tarrés, representants polítics i el popular sacerdot Pare Manel, entre d’altres.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció