En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

"Entre tots procurem que ningú dormi al carrer quan fa tant de fred"

La Fundació Bonanit de Tarragona treballa de forma coordinada amb l'Ajuntament i altres entitats de la ciutat davant l'onada de fred d'aquesta setmana i la…

17 gener 2017

Comparteix

La Fundació Bonanit de Tarragona treballa de forma coordinada amb l'Ajuntament i altres entitats de la ciutat davant l'onada de fred d'aquesta setmana i la posada en marxa de l'Operació Iglú. "Entre tots procurem que ningú dormi al carrer quan fa tant de fred", ha explicat Antoni Coll, president de la Fundació Bonanit, que també ha destacat que dels 32 llits de què disposen actualment, encara en tenen 6 de lliures. "De vegades ens sobren places i d'altres ens en falten, és totalment irregular, depèn dels anys", ha destacat Antoni Coll. Els 32 llits de què disposen actualment es reparteixen en tres llocs diferents: 2 pensions i 1 alberg.

Des de dimarts a la nit, la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil de Tarragona i Creu Roja posen en marxa el dispositiu conjunt Operació Iglú a la ciutat de Tarragona en previsió de les baixes temperatures. S'ofereix allotjament i, si algú no el vol, se li faciliten mantes i aliments.

La Fundació Bonanit va néixer l'any 2006 i cada any ofereix acollida a unes 500 persones. Al seu patronat hi ha Càritas diocesana de Tarragona així com la Fundació Santa Tecla, l'Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès i el Col·legi d'Advocats de Tarragona. "Som els únics que oferim llits a la ciutat de Tarragona", ha expressat Antoni Coll. "Amb deu anys, la institució ha arrelat molt a Tarragona i ara és una referència. És bàsic que hi hagi serveis així en una ciutat, tot i que n'hi hauria d'haver més", ha afegit.

Pel que fa al perfil de les persones ateses, Antoni Coll el situa entre els 40 i els 55 anys i en un 90% són homes. A través de convenis amb Càritas diocesana de Tarragona també se'ls ofereixen altres serveis com l'esmorzar al Cafè i Caliu de la Casa de Sant Auguri, el dinar al restaurant de la Fundació Formació i Treball, per la col·laboració amb l'Ajuntament, i el sopar, gràcies a un conveni amb el Complex Educatiu.

Més actualitat

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024