En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Era d'una generació en què la veu era el més important"

Aquest dimarts a A Primera Hora hem parlat de les eleccions que ja s’alviren a Andalusia després que Susana Díaz signés el decret per al…

9 octubre 2018

@OscarLlena

Comparteix
Aquest dimarts a A Primera Hora hem parlat de les eleccions que ja s’alviren a Andalusia després que Susana Díaz signés el decret per al proper 2 de desembre. N’hem parlat amb el periodista resident a Roquetas de Mar (Almeria), Eugenio Narbaiza“Eren unes eleccions esperades. Pel Dia d’Andalusia, al febrer, ja ho vaig anunciar. Per dos motius: la corrupció (un judici pels ERE en què estan encausats dos presidents de la Junta d’Andalusia), i el segon, no voler coincidir que Pedro Sánchez, l’enemic íntim de Susana Díaz, en unes eleccions generals” . Narbaiza ha fet el seu pronòstic de les eleccions:“Hauria de perillar el govern del PSOE a Andalusia, tenint en compte que porta 40 anys”. 
També hem parlat de l’última gran Diva, Montserrat Caballé a qui aquest dilluns se li va donar l’ultim adéu en un tanatori de les Corts ple fins a vessar. El tenor Roger Padullés ha parlat de la cantant: “Formava part d'una generació de cantants en què la veu era el més important. Ara els cantants d'òpera se'ls demana que actuin bé, que tinguin presència…”.
El tenor ha analitzat alguna de les claus del talent de Caballé: “Tenia un control de la respiració i del diafragma increïble. La pressió de l’aire era boníssima, fent grans frases amb una sola respiració”.
Com cada dimarts ens ha  visitat la Fundació Arrels a Ningú dormint al carrer per parlar del sensellarisme. Hem abordat aquest problema amb Silvia Torralba de l’equip de comunicació d’Arrels. "Des d'Arrels no diem si s'ha de donar almoina, és una decisió personal (...) Quan li donem diners, ja són d'aquella persona”. I ha explicat el comentari d'una persona sense llar: “Amb un euro em compro un Don Simón, no tinc gana, no tinc fred i me n'oblido que sóc al carrer i la gent m'està veient”

Pots escoltar A Primera Hora

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023