En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Ernest Maragall, president d'ERC Barcelona: "Hem salvat la pandèmia gràcies a una societat civil ben organitzada, malgrat l'administració"

En una entrevista al 'Tot anirà bé', el també diputat al Parlament ha explicat que creu que cal recuperar moltes parts de la ciutat de Barcelona que s'han anat degradant i demana a l'Ajuntament més humilitat i confiança en l'associacionisme de la ciutat.

20 desembre 2021

Redacció

Comparteix

"A Barcelona, li fa falta un poder públic fort, no una institució allunyada i prepotent." El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, ha acusat el govern de l'Ajuntament barceloní de no ser suficient humil en relacionar-se amb la ciutadania i ha denunciat que la ciutat necessita un govern municipal que retorni "l'afany de fer alguna cosa digna" a moltes zones de la ciutat "on hi ha vitalitat, ganes de viure i fer coses noves".

Pel que fa a la recuperació postpandèmia, ha demanat seguir fent de Barcelona una ciutat referent en innovació, creativitat i emprenedoria. L'hem preguntat sobre si seria útil celebrar un gran esdeveniment com les Olimpíades o el Fòrum, ha afirmat que "podria ser una bona idea si s'enfoca bé i la gent se'l fa seu."

Maragall ha posat d'aquesta manera, la societat civil al centre dels canvis que necessita la ciutat, i demana escoltar i entendre-la per construir complicitats, amb aquesta ciutadania i associacionisme que fa de Barcelona, una ciutat rica socialment.

El diputat ha demanat més diàleg entre formacions, perquè és completament legítim, però sempre "tocant de peus a terra" i fugint de "l'abstracció" que presenten a parer seu el PSC. Sobre un acostament aquesta formació Maragall ha explicat "que no podrà abraçar els socialistes fins que no es normalitzi la situació del president Carles Puigdemont, Marta Rovira i Anna Gabriel.

A més a més, també ha fet referència a la situació que es viu a la Generalitat amb els nous pressupostos i el suport dels republicans al govern de l'Estat. En molts moments ha afirmat que els republicans s'han plantat davant el govern espanyol de PSOE-PODEM quan no s'escoltaven les seves exigències.

També ha fet autocrítica i ha demanat al moviment independentista no posar dates, i seguir ampliant el suport de la gent i de la comunitat internacional, "cal seguir convencent a la gent".

Per acabar, s'ha emocionat en explicar la seva vivència personal i el patiment que han generat les malalties mentals a la seva família i ha lloat la tasca que ha fet aquest any la Marató de TV3 en dedicar els seus esforços a lluitar contra les malalties mentals i que ja ha recollit més de nou milions d'euros.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció