En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

Ernest Maragall, president d'ERC Barcelona: "Hem salvat la pandèmia gràcies a una societat civil ben organitzada, malgrat l'administració"

En una entrevista al 'Tot anirà bé', el també diputat al Parlament ha explicat que creu que cal recuperar moltes parts de la ciutat de Barcelona que s'han anat degradant i demana a l'Ajuntament més humilitat i confiança en l'associacionisme de la ciutat.

20 desembre 2021

Redacció

Comparteix

"A Barcelona, li fa falta un poder públic fort, no una institució allunyada i prepotent." El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, ha acusat el govern de l'Ajuntament barceloní de no ser suficient humil en relacionar-se amb la ciutadania i ha denunciat que la ciutat necessita un govern municipal que retorni "l'afany de fer alguna cosa digna" a moltes zones de la ciutat "on hi ha vitalitat, ganes de viure i fer coses noves".

Pel que fa a la recuperació postpandèmia, ha demanat seguir fent de Barcelona una ciutat referent en innovació, creativitat i emprenedoria. L'hem preguntat sobre si seria útil celebrar un gran esdeveniment com les Olimpíades o el Fòrum, ha afirmat que "podria ser una bona idea si s'enfoca bé i la gent se'l fa seu."

Maragall ha posat d'aquesta manera, la societat civil al centre dels canvis que necessita la ciutat, i demana escoltar i entendre-la per construir complicitats, amb aquesta ciutadania i associacionisme que fa de Barcelona, una ciutat rica socialment.

El diputat ha demanat més diàleg entre formacions, perquè és completament legítim, però sempre "tocant de peus a terra" i fugint de "l'abstracció" que presenten a parer seu el PSC. Sobre un acostament aquesta formació Maragall ha explicat "que no podrà abraçar els socialistes fins que no es normalitzi la situació del president Carles Puigdemont, Marta Rovira i Anna Gabriel.

A més a més, també ha fet referència a la situació que es viu a la Generalitat amb els nous pressupostos i el suport dels republicans al govern de l'Estat. En molts moments ha afirmat que els republicans s'han plantat davant el govern espanyol de PSOE-PODEM quan no s'escoltaven les seves exigències.

També ha fet autocrítica i ha demanat al moviment independentista no posar dates, i seguir ampliant el suport de la gent i de la comunitat internacional, "cal seguir convencent a la gent".

Per acabar, s'ha emocionat en explicar la seva vivència personal i el patiment que han generat les malalties mentals a la seva família i ha lloat la tasca que ha fet aquest any la Marató de TV3 en dedicar els seus esforços a lluitar contra les malalties mentals i que ja ha recollit més de nou milions d'euros.

Més actualitat

SOCIETAT

Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, sobre l'autobús bolcat a la C-32 amb desenes de ferits: “Temíem el pitjor!” 

En una entrevista a Ràdio Estel, Amor desconeix les causes de per què l’autobús ha bolcat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera

16 juliol 2024

Redacció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció