En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Ernest Maragall, president d'ERC Barcelona: "Hem salvat la pandèmia gràcies a una societat civil ben organitzada, malgrat l'administració"

En una entrevista al 'Tot anirà bé', el també diputat al Parlament ha explicat que creu que cal recuperar moltes parts de la ciutat de Barcelona que s'han anat degradant i demana a l'Ajuntament més humilitat i confiança en l'associacionisme de la ciutat.

20 desembre 2021

Redacció

Comparteix

"A Barcelona, li fa falta un poder públic fort, no una institució allunyada i prepotent." El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, ha acusat el govern de l'Ajuntament barceloní de no ser suficient humil en relacionar-se amb la ciutadania i ha denunciat que la ciutat necessita un govern municipal que retorni "l'afany de fer alguna cosa digna" a moltes zones de la ciutat "on hi ha vitalitat, ganes de viure i fer coses noves".

Pel que fa a la recuperació postpandèmia, ha demanat seguir fent de Barcelona una ciutat referent en innovació, creativitat i emprenedoria. L'hem preguntat sobre si seria útil celebrar un gran esdeveniment com les Olimpíades o el Fòrum, ha afirmat que "podria ser una bona idea si s'enfoca bé i la gent se'l fa seu."

Maragall ha posat d'aquesta manera, la societat civil al centre dels canvis que necessita la ciutat, i demana escoltar i entendre-la per construir complicitats, amb aquesta ciutadania i associacionisme que fa de Barcelona, una ciutat rica socialment.

El diputat ha demanat més diàleg entre formacions, perquè és completament legítim, però sempre "tocant de peus a terra" i fugint de "l'abstracció" que presenten a parer seu el PSC. Sobre un acostament aquesta formació Maragall ha explicat "que no podrà abraçar els socialistes fins que no es normalitzi la situació del president Carles Puigdemont, Marta Rovira i Anna Gabriel.

A més a més, també ha fet referència a la situació que es viu a la Generalitat amb els nous pressupostos i el suport dels republicans al govern de l'Estat. En molts moments ha afirmat que els republicans s'han plantat davant el govern espanyol de PSOE-PODEM quan no s'escoltaven les seves exigències.

També ha fet autocrítica i ha demanat al moviment independentista no posar dates, i seguir ampliant el suport de la gent i de la comunitat internacional, "cal seguir convencent a la gent".

Per acabar, s'ha emocionat en explicar la seva vivència personal i el patiment que han generat les malalties mentals a la seva família i ha lloat la tasca que ha fet aquest any la Marató de TV3 en dedicar els seus esforços a lluitar contra les malalties mentals i que ja ha recollit més de nou milions d'euros.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció