En directe

Temps de benestar

POLÍTICA

Ernest Maragall, president d'ERC Barcelona: "Hem salvat la pandèmia gràcies a una societat civil ben organitzada, malgrat l'administració"

En una entrevista al 'Tot anirà bé', el també diputat al Parlament ha explicat que creu que cal recuperar moltes parts de la ciutat de Barcelona que s'han anat degradant i demana a l'Ajuntament més humilitat i confiança en l'associacionisme de la ciutat.

20 desembre 2021

Redacció

Comparteix

"A Barcelona, li fa falta un poder públic fort, no una institució allunyada i prepotent." El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, ha acusat el govern de l'Ajuntament barceloní de no ser suficient humil en relacionar-se amb la ciutadania i ha denunciat que la ciutat necessita un govern municipal que retorni "l'afany de fer alguna cosa digna" a moltes zones de la ciutat "on hi ha vitalitat, ganes de viure i fer coses noves".

Pel que fa a la recuperació postpandèmia, ha demanat seguir fent de Barcelona una ciutat referent en innovació, creativitat i emprenedoria. L'hem preguntat sobre si seria útil celebrar un gran esdeveniment com les Olimpíades o el Fòrum, ha afirmat que "podria ser una bona idea si s'enfoca bé i la gent se'l fa seu."

Maragall ha posat d'aquesta manera, la societat civil al centre dels canvis que necessita la ciutat, i demana escoltar i entendre-la per construir complicitats, amb aquesta ciutadania i associacionisme que fa de Barcelona, una ciutat rica socialment.

El diputat ha demanat més diàleg entre formacions, perquè és completament legítim, però sempre "tocant de peus a terra" i fugint de "l'abstracció" que presenten a parer seu el PSC. Sobre un acostament aquesta formació Maragall ha explicat "que no podrà abraçar els socialistes fins que no es normalitzi la situació del president Carles Puigdemont, Marta Rovira i Anna Gabriel.

A més a més, també ha fet referència a la situació que es viu a la Generalitat amb els nous pressupostos i el suport dels republicans al govern de l'Estat. En molts moments ha afirmat que els republicans s'han plantat davant el govern espanyol de PSOE-PODEM quan no s'escoltaven les seves exigències.

També ha fet autocrítica i ha demanat al moviment independentista no posar dates, i seguir ampliant el suport de la gent i de la comunitat internacional, "cal seguir convencent a la gent".

Per acabar, s'ha emocionat en explicar la seva vivència personal i el patiment que han generat les malalties mentals a la seva família i ha lloat la tasca que ha fet aquest any la Marató de TV3 en dedicar els seus esforços a lluitar contra les malalties mentals i que ja ha recollit més de nou milions d'euros.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció