En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Ernest Maragall: "Els pressupostos de Collboni són una barreja de continuïtat i escassíssima ambició"

El president d'Esquerra a Barcelona fa una valoració dels primers mesos de mandat del PSC a la ciutat i d'un possible pacte pels pressupostos municipals

11 octubre 2023

Redacció

Comparteix

Ernest Maragall ha parlat a Ràdio Estel sobre els pressupostos. El líder d'ERC a Barcelona creu que el mandat de Collboni, iniciat al mes de juny, és un govern "de mínims amb una acció de mínims" i que el PSC té una soledat buscada i autodecidida. El polític entén que la falta de suports clars i d'una estratègia a mitjà i llarg termini provoquen un lideratge de supervivència a base de "gesticulació i màrqueting", segons ha dit al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel.

Ernest Maragall, durant l'entrevista a Ràdio Estel l'11 d'octubre de 2023

Ernest Maragall sobre els pressupostos

Sobre els pressupostos, admet que no hi ha negociació oberta amb els socialistes. Maragall diu que "no té sentit parlar-ne si no hi ha una visió global compartida". Troba a faltar que Collboni digui clarament amb qui pensa governar i sota quins acords i s'ha mostrat contundent sobre una possible entesa amb l'alcalde: "El primer que haurien de fer és ajornar la presentació dels pressupostos" per poder teixir una estratègia comuna.

A més, el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ha descartat que hi pogui haver un tripartit al Consistori.

"No té sentit parlar de pressupostos si no hi ha una visió global compartida"

Qui sí que està negociant amb el PSC són els Comuns. Preguntat per les 50 propostes que han fet els d'Ada Colau a Collboni, Maragall té la impressió que el text és "un exercici de nostàlgia" i que no té gens d'interès ni novetat, ja que és "el mateix que han plantejat durant els darrers vuit anys".

Un dels temes que més preocupen als barcelonins és el preu del lloguer. A la ciutat, ja val més de 1.200 euros de mitjana llogar un pis. El màxim dirigent d'Esquerra a Barcelona ha qualificat aquesta dada de "molt greu" i opina que és una qüestió que ha de ser abordada des de moltes perspectives.

Entrevista a Ernest Maragall, líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció