En directe

Fórmula Estel

ESCOLES

"És bo que els alumnes tornin a les aules el més aviat possible"

Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel com es viu aquesta crisi en…

22 abril 2020

@rafasanahuja

Comparteix
Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ha explicat aquest dimecres a Ràdio Estel com es viu aquesta crisi en el món de l’ensenyament, sobretot en les escoles, però també en les famílies, en els professors i en tota la gestió. En l'entrevista del programa El Mirador de l'actualitat, ha dit que tot plegat és “una experiència ben nova, perquè no s'havia produït mai amb la intensitat amb què ara està passant”. Mateo ha afegit que, “des del primer dia, la Fundació Escola Cristiana ja havia donat a les escoles les indicacions pertinents i també ha promogut la plataforma Escola Cristiana en Xarxa, que no deixa de ser una base de dades, un centre de recursos, per a totes les escoles, però que es nodreix de la solidaritat de tots els centres”. Ha qualificat aquesta experiència de “ben positiva i mostra que, sense solidaritat entre tothom, no ens en sortirem”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 22 d'abril

Sobre la viabilitat que els alumnes tornin a les aules al juny o si caldrà esperar al setembre, Miquel Mateo ha dit que “dependrà de les situacions sanitàries en general i si acaben evolucionant d’una manera o una altra”. Ara bé, segons el seu parer, “sempre és bo que els alumnes tornin a les aules tan aviat com sigui possible". Ha apuntat que, "si fos a principis de juny, amb mesures de seguretat, perfecte, però serà, en qualsevol cas, quan les autoritats ho determinin”. Igualment ha valorat la possibilitat d’un replantejament en la distribució de cursos atenent més el moment maduratiu de l’alumne, situació que, segons el dirigent de l'Escola Cristiana, “significaria una autèntica inversió del sistema educatiu d’aquest país”. El secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha parlat, a més, sobre l’acompanyament que les escoles fan per afavorir els hàbits d’higiene i la prudència. Ha destacat que “l’educació és no només la part docent, sinó acompanyar també els alumnes en totes les seves facetes”. Ha afegit, en la mateixa línia, que “es parla de la higiene, la qual cosa ha de conscienciar les criatures i les famílies que aquesta convivència ens ha d’ajudar, a tots”.

D’altra banda, en la problemàtica dels decrets d’Admissions i de Concerts anunciada ara fa unes quantes setmanes pel govern de la Generalitat, Miquel Mateo ha assegurat que “el Consell Escolar de Catalunya va aprovar un dictamen sobre Admissions i un altre sobre Concerts, de manera virtual, però totes les activitats administratives estan suspeses a efectes de les normatives”. A més ha afegit que, quan passi l’emergència .“caldrà posar en evidència moltes coses, que no s’han tingut en compte, i fer una revisió profunda dels dos decrets”. Finalment Mateo ha demanat “confiança en el sistema, en la tasca dels mestres i professors, com també en la superació de la crisi social, i finalment molta paciència, perquè les famílies han de tenir un referent molt important, que són els centres, particularment l’Escola Cristiana”.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció