En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Es col·loca als jardins del Vaticà una rèplica de la Imatge de la patrona de Cuba

Una rèplica de la Imatge de la Verge de la Caritat, la patrona de Cuba, ha estat instal·lada avui als Jardins Vaticans. Una delegació del…

28 agost 2014

Redacció

Comparteix

Una rèplica de la Imatge de la Verge de la Caritat, la patrona de Cuba, ha estat instal·lada avui als Jardins Vaticans. Una delegació del bisbat de Cuba ha viatjat fins al Vaticà per estar presents durant la cerimònia d’instal·lació de la rèplica de «La Cachita», nom amb la qual és coneguda popularment a Cuba.

Ha estat el cardenal Bertone, secretari de l’estat emèrit, qui ha fet la benedicció de la imatge. També, per unir-se a l’esdeveniment, des de Cuba s’han fet sonar campanes de diferents esglésies.

La Imatge de la Verge de la Caritat va ser trobada per tres pescadors al mar Carib l’any 1612. Cap a l’any 1961 aquesta imatge va desaparèixer i fins al cap de 14 anys no va ser trobada. Un catòlic libanès que passejava per la platja la va veure i va encarregar-se de netejar-la i arreglar-la. La imatge ha estat visitada pels Papes Sant Joan Pau II el 1998, i Benet XVI el 2012.

La rèplica, anomenada «La Mambisa», va participar en una peregrinació per tot Cuba durant el 2010 i 2011 mentre es preparava l’Any Jubilar del 2012. La imatge ha estat col·locada sobre una columna de marbre als jardins del Vaticà.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció