En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

"És complicat fer arribar ajuda humanitària a segons quines zones de Moçambic"

Devastació i mort és com es pot qualificar el pas del cicló Idai pel Sud de la costa africana de l'Índic, on els últims dies…

21 març 2019

Redacció

Comparteix

Devastació i mort és com es pot qualificar el pas del cicló Idai pel Sud de la costa africana de l'Índic, on els últims dies ha colpejat de ple Moçambic, Zimbàbue i Malawi. Qui n'ha sortit més mal parat ha estat Moçambic, on ja es parla de la pitjor tragèdia natural que ha patit el país amb un balanç d'unes 300 víctimes mortals així com centenars de desapareguts i milers de persones que han hagut de buscar refugi fora de casa seva en llcs elevats per mantenir-se lluny de l'aigua. El balanç de les pèrdues és encara provisional i el recompte és fa molt lentament. Les inundacions han afectat una enorme superfície i el nivell de l'aigua encara és massa alt. El país es troba incomunicat en molts punts per la devastació que ha provocat l'aigua en la seva xarxa viària.

Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat amb Iñigo Vila. "La situació és desesperant i l'aigua ha destrossat pràcticament tot i fer arribar ajuda humanitària resulta molt complicat. El més bàsic és fer arribar medicaments, potabilitzar l'aigua, i intentar que molts habitants puguin tornar a casa seva malgrat les dificultats que això implica". La Creu Roja Espanyola que és una institució humanitària de caràcter voluntari i d'interès públic, s'ha abocat en Moçambic, Zimbàbue i Malawi. Per ajudar es pot fer un donatiu a les diferents sucursals bancàries on hi té compte corrent l'entitat o accedint al web cruzroja.es.
Un repàs al judici contra els líders independentistes i a l'últim setmanari de la revista Catalunya Cristiana

Al programa també s'ha parlat de l'última sessió del judici del procés sobiranista amb Guillem Solé, Magistrat del Jutjat de Primera Instància número 1 de Barcelona. Amb Carme Munté hem fet una pinzellada a la darrera publicació de Catalunya Cristiana.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció