En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"És complicat fer arribar ajuda humanitària a segons quines zones de Moçambic"

Devastació i mort és com es pot qualificar el pas del cicló Idai pel Sud de la costa africana de l'Índic, on els últims dies…

21 març 2019

Redacció

Comparteix

Devastació i mort és com es pot qualificar el pas del cicló Idai pel Sud de la costa africana de l'Índic, on els últims dies ha colpejat de ple Moçambic, Zimbàbue i Malawi. Qui n'ha sortit més mal parat ha estat Moçambic, on ja es parla de la pitjor tragèdia natural que ha patit el país amb un balanç d'unes 300 víctimes mortals així com centenars de desapareguts i milers de persones que han hagut de buscar refugi fora de casa seva en llcs elevats per mantenir-se lluny de l'aigua. El balanç de les pèrdues és encara provisional i el recompte és fa molt lentament. Les inundacions han afectat una enorme superfície i el nivell de l'aigua encara és massa alt. El país es troba incomunicat en molts punts per la devastació que ha provocat l'aigua en la seva xarxa viària.

Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat amb Iñigo Vila. "La situació és desesperant i l'aigua ha destrossat pràcticament tot i fer arribar ajuda humanitària resulta molt complicat. El més bàsic és fer arribar medicaments, potabilitzar l'aigua, i intentar que molts habitants puguin tornar a casa seva malgrat les dificultats que això implica". La Creu Roja Espanyola que és una institució humanitària de caràcter voluntari i d'interès públic, s'ha abocat en Moçambic, Zimbàbue i Malawi. Per ajudar es pot fer un donatiu a les diferents sucursals bancàries on hi té compte corrent l'entitat o accedint al web cruzroja.es.
Un repàs al judici contra els líders independentistes i a l'últim setmanari de la revista Catalunya Cristiana

Al programa també s'ha parlat de l'última sessió del judici del procés sobiranista amb Guillem Solé, Magistrat del Jutjat de Primera Instància número 1 de Barcelona. Amb Carme Munté hem fet una pinzellada a la darrera publicació de Catalunya Cristiana.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció