En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Es fa difícil dir que no hi ha racisme a casa nostra”

Ja fa dies que Lleida i els temporers tornen a ser noticia a causa de la nova temporada de la recollida de la fruita. Uns…

2 juny 2020

Comparteix
Ja fa dies que Lleida i els temporers tornen a ser noticia a causa de la nova temporada de la recollida de la fruita. Uns 200 temporers s’han vist abocats a dormir al carrer, ja que no se’ls ha proporcionat l’habitatge necessari per descansar després de jornades maratonianes. De tot plegat, n’hem parlat aquest dimarts en el programa ‘A Primera Hora’ amb Oscar Costa, sots-director d’Arrels Sant Ignasi de Lleida. Costa ha explicat a Ràdio Estel que, “malauradament, és una situació amb la qual ens trobem cada any”, tot i que enguany “ha canviat tot radicalment, i això ha fet que les persones que venien es trobessin en un espai diferent, com és el carrer”. 
Des d’Arrels Sant Ignasi, “s’ha intentat ser una petita ajuda, però no es podia donar resposta per a tothom”, segons ha admès el seu sotsdirector. Tot i això, sí que hi hagut una coordinació entre la Paeria i les entitats “per donar una resposta d’emergència”. Costa ha explicat que, “fins aquest 1 de juny, la Paeria no ha obert el pavelló 3 de Fira de Lleida i, des d’Arrels, ja s’ha pogut acollir un grup d’unes 10 persones en un espai com la Parròquia de Sant Ignasi, conjuntament amb Càritas i Creu Roja”. Malgrat tot, ha aclarit que no es pot considerar una situació “tràgica o un desencís per a la ciutat”.
En qualsevol cas, el problema s’agreuja. Òscar Costa ha argumentat que “moltes vegades el temporer es troba al carrer perquè el pagès no pot ubicar-lo, però altres cops és perquè el treballador del camp no ho fa, tot i que eni tenen l’obligació”. I és que molts temporers que arriben ja cap a principis de maig, malgrat buscar feina, no poden treballar. “Si les administracions fessin els canvis administratius necessaris, tot plegat seria possible”, ha comentat el sotsdirector de l’entitat. Finalment Costa ha assegurat que “es fa difícil dir que no hi ha racisme a casa nostra”, tot i que ha matisat que “molta gent estaria disposada a ajudar i, per les seves situacions, se’n mantenen al marge”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció